PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 26 COMPOSICIONS PIANÍSTIQUES VALENCIANES PER A XICOTETS PIANISTES

Dijous que ve 25 de gener a les 12:00h, en el Saló d’actes del CSMC, tindrà lloc la presentació del llibre: 26 composicions pianístiques valencianes per a xicotets pianistes.

El llibre, que intercala delicades il·lustracions a tot color ideades/realitzades per Milo Bueso, inclou 26 xicotetes peces infantils d’escassa i moderada dificultat compostes entre 1879 i 1920 per quatre compositors valencians:
– Manuel Penella Raga (1847-1909).
– José Salvador Martí (1874-1947).
– Ramón Martínez Carrasco (1872-1966).
– Patricio Beneyto Fontabella (†1922).

Les composicions –recopilades, revisades i digitalitzades per Victoria Alemany i Mónica Orengo, doctores i catedràtiques de piano, i Mª Dolores Cebolla, docent en el Conservatori Professional de Música d’Alacant i professora associada de la Universitat de Saragossa (Facultat de Magisteri, seu de Terol)– s’adeqüen als nivells elemental i primers cursos de professional per la seua dificultat, amb la qual cosa podrien utilitzar-se per a ampliar/renovar l’habitual material pedagògic usat per a elaborar els programes individuals dels alumnes que cursen estos nivells. Cal destacar, així mateix, que havent sigut compostes per autors espanyols valencians dedicats a la docència, les peces van ser concebudes per a fer més amé l’estudi sense deixar de costat la pràctica conscienciosa de la tècnica i la interpretació pianística de nivell elemental i mitjà (professional). A més, com estes xicotetes obres evoquen el folklore autòcton, la seua estètica s’aproxima adequadament al gust general de l’alumnat local, facultat que facilita i incentiva el seu estudi.

INTERVINDRAN EN L’ACTIVITAT:
– Dra. Victoria Alemany, Dra. Mónica Orengo i Mª Dolores Cebolla, Professora de Música i AA.EE, responsables de la recopilació, revisió i digitalització de les partitures editades.
– Ada Bartoli, alumna de huit anys que interpretarà les següents peces:
José Salvador Martí…………….. Dormint a la nina (1910).
Manuel Penella Raga …………… Malaguenya (1879).
Ramón Martínez Carrasco …….. Dansa Valenciana (1916)

Patricio Beneyto Fontabella .…. Granada la bella. Serenata andalusa
(abans de 1920)

Feu un comentari