Piacere dei Traversi a l’Expo de Dubái

Piacere dei Traversi recrea a l’Expo de Dubái com sonava el Nadal a l’Espanya del Segle d’Or

El grup valencià de música antiga interpreta els dies 24, 25 i 26 de desembre un programa al voltant de la celebració nadalenca a Espanya al segle XVI dins la programació cultural del Pavelló d’Espanya.

 Enllaç a imatges: https://we.tl/t-iYyuKDSch4

Video: https://www.youtube.com/watch?v=atra-w-bItc

València, 29 de novembre de 2021. L’ensemble de música antiga Piacere dei Traversi interpreta els dies 24, 25 i 26 de desembre un programa titulat “Bones noves d’alegria. Celebració del Nadal a l’Espanya dels Segles d’Or” a l’Expo Dubái 2020, dins de la programació cultural organitzada pel Pavelló d’Espanya. 

“Delecta’t amb una actuació veritablement magistral d’aquest conjunt espanyol de música antiga de renom mundial, format íntegrament per dones i guanyador de múltiples premis. Interpreten una de les combinacions musicals més refinades i que hui dia rares vegades s’escolta; el consort de flautes travesseres renaixentistes”. Així és anunciada en la pàgina web de l’Expo Dubái 2020 l’actuació de Piacere dei Traversi.

El programa conjuga la interpretació d’obres procedents dels principals cançoners espanyols amb el recitat de fragments literaris de dues grans autores femenines, pertanyents respectivament als Segles d’Or valencià i espanyol: Isabel de Villena (1430-1490), primera escriptora coneguda en valencià, l’única obra conservada de la qual, «Vita Christi», va ser publicada pòstumament el 1497, i Santa Teresa de Jesús (1515-1582), representant del misticisme literari espanyol. Tot això evocant les escenes i els dogmes més rellevants de la celebració nadalenca, que es veuen reflectits en els diferents blocs del concert: la Immaculada Concepció de Maria, l’Anunciació, el Naixement i l’Adoració. 

Piacere dei Traversi interpretarà el primer dels tres concerts el 24 de desembre a la sala multiusos del Pavelló d’Espanya en dos passos a les 18h i a les 19h. El segon concert serà el dissabte 25 a l’escenari Earth Stage a les 18:30h, i l’últim, el diumenge 26 en el Terra Auditorium també a les 18:30h.

Sobre Piacere dei Traversi

És un conjunt integrat per la soprano Carmen Botella i les flautistes Silvia Rodríguez, Laura Palomar i Marisa Esparza, proposa la recreació de música del Renaixement mitjançant una de les combinacions instrumentals més refinades i apreciades de l’època: el consort de flautes travesseres renaixentistes –una experiència sonora tan rica en matisos i colors com rarament presentada davant del públic. 

El consort o conjunt d’instruments de la mateixa família va ser, durant el Renaixement i fins a mitjans del s. XVII, el mitjà ideal per interpretar la música vocal o instrumental de l’època en versió “domèstica”; és a dir, amb pocs intèrprets.

El grup valencià va ser seleccionat per Acció Cultural Espanyola (AC/E)-l’empresa pública responsable de la presència d’Espanya en les Exposicions Universals i Internacionals– per formar part del Programa de Música i Arts Escèniques del Pavelló d’Espanya a l’Expo Dubái 2020, després d’una convocatòria pública que va rebre més de 400 propostes. 

Serà la primera actuació internacional de l’ensemble, que acredita ja una sòlida trajectòria nacional, amb actuacions en diferents escenaris: Festival internacional de música antiga de Peníscola, Cicle de música de cambra del Palau de la música de València, Festival de Música Antigua de Granada, cicles de Patrimonio Nacional a San Lorenzo del Escorial i Palau de l’Almudaina de Palma, Martes Musicales de Vitòria… Entre les seues produccions destaquen els CDs “El mecenatge de Germana de Foix, virreina de València” i “Vita Christi d’Isabel de Villena: Música i literatura a la Corona d’*Aragó”, sent tots dos finalistes als I i II Premis “Carles Santos” de la Música Valenciana en la categoria de recuperació de patrimoni musical. Piacere dei Traversi ha sigut també finalista en els premis GEMA (Associació de Grups Espanyols de Música Antiga), en les categories de Millor grup de música renaixentista (2019 i 2020) i Millor disc (2019)

Sobre la programació cultural

El Pavelló d’Espanya a l’Exposició Universal Dubái 2020 (1 d’octubre de 2021 – 31 de març de 2022) ofereix una programació cultural, produïda per Acció Cultural Espanyola (AC/E), amb 32 companyies espanyoles, que sumen més de 200 artistes i vora 100 actuacions, que tindran lloc tant en el Pavelló d’Espanya com en els principals escenaris del recinte Expo (Jubilee Stage, Terra Auditorium, Dubai Millenium Amphitheatre, Earth Stage) a més de dues actuacions en el marc de la Fira del Llibre de Sharjah, en la qual Espanya és País convidat d’Honor.

Tota la programació en www.expospain2020.com/agenda/

Sobre Expo Dubái 2020 

Amb el tema “Connectar ments, construir el futur”, Expo Dubái 2020 -reconeguda com a ‘Esdeveniment d’Excepcional Interés Públic’ de l’1 d’octubre de 2021 al 31 de març de 2022- és la primera Exposició Universal que acull un país àrab i la regió d’Orient Mitjà. L’Expo reuneix més de 200 participants i té previst atraure a més de 25 milions de visitants. 

 

Més informació:

MAHALA Comunicación y Relaciones Públicas
Agencia externa de comunicación del Pabellón de España en Expo Dubái 2020
Oriol García / oriolgarcia@mahala.es / +34 608 51 29 09
Marta del Riego / mdelriego@mahala.es / + 34 654 62 70 45
Joaquín Sanz / joaquin@mahala.es / +34 685 47 05 03
www.mahala.es

Acción Cultural Española (AC/E)
Departamento de Comunicación / Prensa / Mónica Hernández
Tel.: + 34 91 700 4000 / +34 628 26 01 75 / monica.hernandez@accioncultural.es
C/ José Abascal, 4. 4ºB / 28003 Madrid (España)

Web oficial www.expospain2020.com

 

   

Feu un comentari