MASTERCLASS DE GUITARRA AMB DENIS AZABAGIC

El pròxim dimecres 20 de desembre ens visitarà el guitarrista Denis Azabagic per a impartir una masterclass al CSMC.

Altament elogiat per la premsa internacional, Denis Azabagic (Bòsnia i Hercegovina) realitza concerts a tot el món, mantenint un equilibri entre els seus recitals en solitari, música de cambra amb el  Cavatina Duo i el quartet Fandango, així com compromisos com a solista amb orquestres.

Azabagic ha guanyat vint-i-quatre premis en competències internacionals, i Mel Bay ha publicat un llibre basat en la seua experiència i idees sobre el tema de les competències.

Denis Azabagic ha gravat 18 CD per a segells internacionals com Naxos, Cedille, Opera Tres, Bridge Rècords i Neos  a més de dos Dvds per a la companyia Mel Bay. Les seues gravacions i actuacions en directe són molt elogiades pels crítics musicals, pel seu elegant enfocament a la música i la seua forma única de comunicar-se i arribar al cor de les audiències.

Com a instrumentista convidat i solista, Azabagic ha aparegut amb l’Orquestra Simfònica de Chicago, la Sinfonietta de Chicago, l’Orquestra Simfònica de Tallahassee, l’Orquestra Simfònica d’Illinois, l’Orquestra de Cambra de Sacramento, la Simfònica de Madrid, la Simfònica de Traverse, la Simfònica de Monterrey, l’Orquestra Real de Cambra de Mons, entre molts altres. També ha col·laborat amb el Quartet Casals, els Músics de Cambra de Chicago, l’Ensemble Civitas i Music Now.

Azabagic ha actuat en llocs com el Symphony Center de Chicago; el Concertgebouw d’Amsterdam; la Sala Tchaikovsky de Moscou, Radi France a París; el Festival d’Ais de Provença, França; El Palau de la Música a València, Espanya; Savannah on Stage; Omni Foundation (San Francisco); Ravinia Festival; Centre Cultural Nacional Chang Kai Shek, Taiwan; i el Centre Nacional de les Arts Escèniques a Pequín, la Xina. Les actuacions de Azabagic s’han transmés en viu per NPR i la ràdio WFMT, així com en televisió a Àsia, Europa i els Estats Units.

El seu repertori inclou només, cambra i orquestral, des de l’era barroca fins a la contemporània. Com la meitat del Cavatina  Duo (al costat d’Eugenia Moliner, flauta), ha interpretat un vast repertori que inclou moltes obres escrites expressament per al duo.

Al juliol de 2020, el Duo Cavatina va llançar el seu nové àlbum “Folias and Fantasias”, música de Telemann i Marais, per a Bridge Rècords. Els crítics ja elogien este àlbum: “Simplement el millor duo flauta-guitarra del planeta”, el Cavatina Duo oferix una gravació per als nostres temps: música que commou i eleva al mateix temps”.

Els pròxims projectes de gravació inclouen un nou llançament amb Cedille Rècords, “River of Fire”, inspirat en la música romaní de tot el món en col·laboració amb el canviat de nom Quartet Pacifica.

Des de 2019, Denis Azabagic és el director artístic del Festival Internacional de Guitarra de Chicago i membre de la facultat de l’Escola de Guitarra d’Estiu “PrSt” a la seua ciutat natal de Tuzla (Bòsnia i Hercegovina), així com director de guitarra del “Curs Juan Gual Esteve” a Borriana (Espanya).

L’amor de Azabagic per la interpretació s’estén a compartir amb uns altres el seu coneixement de la creació musical. Sovint ofereix classes magistrals durant les seues gires, ensenya en la Universitat d’Illinois i va ser cap del departament de guitarra en la Universitat Roosevelt de Chicago de 2003 a 2023.

En 2018, Denis Azabagic va ser nomenat Director de Lead Guitar, Chicago, una organització sense ànim de lucre que crea programes de guitarra clàssica gratuïts i sostenibles en escoles amb baix accés a les arts, alineant la seua missió amb el desig del Sr. Azabagic d’accedir a comunitats marginades.

La pròxima temporada inclouen concerts i classes magistrals a Amèrica del Nord, Taiwan, la Xina i Europa, així com aparicions amb el seu nou conjunt Fandango.

Feu un comentari