Roberto Pérez

  • Departament: Vent-Fusta
  • Assignatures que imparteix: Clarinet, Instrument Afí, Repertori Orquestral
  • Correu electrònic: perez_robmor@gva.es

ROBERTO PÉREZ MORENO naix a Montroi (València), on comença els estudis musicals. Estudia en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València,  obtenint el Premi d´Honor Extraordinari Final de Carrera per unanimitat del tribunal. També estudia Geografia i Historia en la Universitat de València i en la UNED. Després entraria a formar part del “Cuerpo de Profesores de Música del Ministerio de Educación y Ciencia” (MEC) treballant en els Conservatoris de Puertollano, Sabiñánigo i Calahorra, passant després a formar part de l´Orquestra de Còrdova.

Ha treballat amb importants interprets i directors com: L. Brouwer, J. Pons, E. Colomer, García Asensio, H. Griffits. K. A. Rikenbacher, M. Schostakovich, Alberto Zedda. G. A. Noseda, V. Amigo, M. Sanlúcar, C. Romeu, Ainhoa Arteta, C. Álvarez, M.Caballé o Alfredo Kraus, actuant a les principals sales de concert i Òpera com: el Teatre de la Maestranza de Sevilla, l´Auditori Nacional de Madrid, la Filarmonie de Colonia, o el Musikverein de Viena.

Amb l´Orquesrta de Còrdova ha gravat més de 30 CD registrats i més de 100 gravacions per a Radio Nacional d´Espanya, destacant la Simfonia Concertant de Mozart, realitzada baix la direcció de J. B. Pomier, i el Concert per a Clarinet di basetto i Orquestra de Mozart, amb Lorenzo Ramos en la direcció. Ha colaborat amb l´Orquesta Simfònica de Galicia i l´Orquestra Nacional d´Espanya, entre altres. L´any 2014, fou 1er clarinet de l´Orquestra de l´Òpera de Flandes (Bélgica), actuant en les seues seus d´Ambers i Gant.

Ha sigut professor de Música d´E.S.O. en el prestigios col.legi “Julio Verne”, professor en els conservatoris professionals de Torrent, Carcaixent, Requena, Vall d´Uxó, Castelló, València, i professor del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d´Alacant i del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Estrena obres de J. Pérez Ribes i R. Carrión Ferrís, composades per a ell. Actualment forma part de l´Ensemble Hypatia i és Professor de Clarinet al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.