Dr. Antonio Pérez Ruiz

 • Departament: Vent – Fusta
 • Assignatures que imparteix: Saxofon
 • Canal YouTube: Antonio Pérez Ruiz (aparsax)
 • Mail: aparsax@gmail.com

Antonio Pérez Ruiz, saxofonista i compositor polifacètic amb una considerable projecció internacional.

Va començar els seus estudis en l’escola de la Societat Musical “La Lira” de Xest. Posteriorment, va obtindre el títol de professor superior de saxòfon en el Conservatori Superior de Música de València, obtenint la qualificació en tots els cursos de Matricula d’Honor i primers premis fi de grau mitjà i superior tant en l’especialitat de música de cambra com en saxòfon. Posseïx el DEA (2006) i un doble doctorat, Doctorat en Música (2008) per la Universitat Politècnica de València amb la qualificació excel·lent CUM LAUDE i Doctorat en Educació (2022) per la Universitat de València amb la qualificació excel·lent.

Becat per la Conselleria d’Educació i Cultura de València, va realitzar tres cursos consecutius de perfeccionament en el Xº Conservatori Hector Berlioz de París, tenint com a professors a Fabrice Moretti (professor de saxòfon) , Patrick Vilanova (professor de Jazz), Jean-Michel Bardez (professor d’harmonia) i M. Jenny (professor de música de cambra). Ha realitzat cursos internacionals de perfeccionament amb prestigiosos professors com Daniel Deffayet, Pedro Iturralde, Claude Delangle, Arno Borkamp, Nobuya Sugawa, S. Bichon, etc.

Posseïx un extens palmarés de premis tant a nivell nacional com internacional, destacant: Premi de Joventuts Musicals d’Espanya (1991), Segon Premi en el Concurs Internacional de saxòfon per a jóvens intèrprets de Sant Joan a Alacant (1995), Segon Premi de saxòfon Ville de París (1996), Primer Premi d’Honor en el Concurs Europeu de saxòfon de la ciutat Mondidier (París, 1996), Primer Premi d’Honor en el Concurs Internacional de l’UFAM a París (1996), Primer Premi d’Honor en el Concurs Ville de París tant en l’especialitat de saxòfon com de música de cambra (1997), Segon Premi en el Concurs Leopoldo Bellán de París (1997), Medalla d’Or (2001) i Medalla de plata (2004) en el Concurs Internacional de Lutèce (París) en la secció de composició de música moderna i jazz…

En la seua trajectòria docent ha impartit classes en el CSM de Tenerife, en el CSM d’Alacant, en el CPM de Dénia, CSM de Castelló, CSM de València i CPM de Torrent. Pertany al cos de professors de música i arts escèniques de la Comunitat Valenciana (2004) i al cos de catedràtics de música i arts escèniques de la Junta d’Andalucia (2017) . En l’actualitat, és professor del CSM de Castelló “Salvador Seguí”. Com a concertista ha realitzat concerts amb distintes formacions tant a nivell nacional com internacional. Entre les formacions cal destacar el duo PARSAX, del quina forma part Vicente Pérez, germà bessó amb què ha portat una homogènia i paral·lela trajectòria professional.

Dins de la seua discografia hi ha destacar el C.D gravat l’any 2000 “Temps i Records” d’obres de FERRER FERRAN, compositor amb el quin han col·laborat assíduament en nombrosos CDs com a solista. També ha col·laborat en la gravació d’uns estudis de doble i triple emissió d’Enrique Pérez Morell (Molt Picat) . Així mateix, va realitzar una gravació d’un CD de música contemporània de les obres més representatives del repertori concertant de saxòfon (2015, Ars clàssica) . Recentment, va col·laborar en una gravació amb el Grup Instrumental de València (CD 25 aniversari Ricercare, 2016) .

Actualment, junt amb el seu germà Vicente i a través de l’editorial Piles, està desenrotllant nous projectes pedagògics i discogràfics, entre els que cal destacar la Col·lecció Parsax (2017).

GRAVACIONS I COL·LABORACIONS DESTACADES

 • PARSAX. Temps i records. Estudis ED) MON, 2000. Solistes: Vicente i Antonio Pérez Ruiz (saxòfons) , Ferrer Ferran i Banda de Paiporta sota la direcció de Ferrer Ferran.

 • Banda primitiva de Paiporta. Mar i Bell. Estudis ED) MON, 1998.Grabación del Concert del Simun; Solistes: Vicente i Antonio Pérez Ruiz (saxòfons).

 • Banda Primitiva de Paiporta: “Jovintud”; Holanda: IBERMÚSICA (IM 27-004-2) , 2006. Solista: Antonio Pérez Ruiz; Direcció: Ferrer Ferran.

 • Col·laboració en MOLT PICAT, Autor: Enrique Pérez Morell, 2004. Doble i triple emissió.

 • Gravació de CD Adama. Lletra i música: Antonio i Vicente Pérez, 2009. Productor: Nacho Aragonés. Segell discogràfic: Tossals Music.

 • CD de música contemporània: “Stylo & idea”; Segell discogràfic: Ars clàssica, 2015.

 • CD 25 aniversari Ricercare; Grup Instrumental de València (2016) . Rozart 25; DL: V-3265-2016.

 • CD “En Familia”. Segell discogràfic: Ars clàssica, 2021.

PREMIOS NACIONALES E INTERNACIONALES:

1993:

– Segon Premi Nacional de Joventuts Musicals d’Espanya en l’especialitat de Solista de Vent i Fusta (Saxòfon) . Primer premi atorgat al seu germà bessó Vicente Pérez Ruiz.

– Premi d’Honor per unanimitat de música de cambra (Grau Mitjà) en el Conservatori Superior de Música de València.

– Premi d’Honor per unanimitat de Saxòfon (Grau Mitjà) en el Conservatori Superior de Música de València.

– Diploma, atorgat pel Ministeri d’Educació i Ciència, acreditatiu d’haver obtingut Matrícula d’Honor en els Concursos a Premis celebrats en el curs acadèmic 1993-94 en l’ensenyança de sèptim de saxòfon.

1995:

– Segon Premi obtingut en el II Concurs Internacional de Saxòfon per a jóvens solistes en Sant Joan (Alacant) .

– Primer Premi per unanimitat de Grau Superior de Saxòfon en el Conservatori Superior de Música de València.

1996:

– Segon Premi de Saxòfon Ciutat de París “Ville de Paris” .

– Primer Premi d’Honor en el Concurs Europeu de Mondidier, França.

– Primer Premi d’Honor per unanimitat en el Concurs Internacional de l’UFAM (Paris) .

1997:

– Primer Premi d’Honor per unanimitat en el Concurs “Ville de Paris”; en l’especialitat de Saxòfon.

– Segon Premi en el Concurs Internacional “LEOPOLDO BELLAN”; (ParIs).

– Primer Premi d’Honor per unanimitat en el Concurs “Ville de Paris”; en l’especialitat de Música de Cambra.

2001:

– Medalla d’Or amb Felicitació del Jurat en el GRAN CONCURS INTERNACIONAL 2001 DE LUTECE (Paris) , per les obres presentades en la secció de composició de música moderna i jazz.

2004:

– Diploma d’Honor en el Concurs Internacional TIM (Torneig Internacional de Música): Duo Parsax.

– Medalla de Plata en el GRAN CONCURS INTERNACIONAL 2004 DE LUTECE (París), per les obres presentades per PARSAX, en la secció de composició de música moderna i jazz.

2008:

– Diploma d’Honor en INTERPRETACIÓ en el Concurs Internacional TIM (Torneig Internacional de Música) : Big Band de Castelló (Director: Antonio Pérez).

– Diploma d’Honor en COMPOSICIÓ en el Concurs Internacional TIM.