Pau Moltó Biosca

  • Departament: Vent – Metall i Percussió
  • Assignatura que imparteix: Trompa
  • Correu electrònic: paumoltobiosca@gmail.com

Naix a Valencia en 1978, inicia els seus estudis musicals en el Centre de Música i Dansa Natzaret i es gradua en el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de Valencia en el any 2005, després de guanyar el “VIII Concurso Nacional de Joves Intèrprets Ciutat de Xàtiva”. Posteriorment cursa estudis de postgrau en la Hochschule für Musik de Karlsruhe (Alemanya) i, anys després, obté el segon premi en el Concurs de Música de Cámara de la Acadèmia Valenciana de la Música.

Completa el Máster Oficial en Ensenyaments Artístics, Interpretació Musical e Investigació Aplicada en el Conservatori Superior Salvador Seguí de Castellón, en la especialitat de Música Contemporània y Moderna, i es gradua en la Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona, en la especialitat de Jazz y Música Moderna.

Ha col·laborat amb algunes de les millors orquestres del panorama nacional com la Orquestra Municipal de Valencia, Orquestra de la Comunitat Valenciana titular del Palau de Les Arts Reina Sofía, Orquestra del Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Orquestra Pablo Sarasate de Pamplona y Orquestra Sinfónica de Extremadura, al temps que ha impartit classes de trompa en el Conservatori Superior de Música de Valencia, en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá de Alicante i en el Conservatori Professional de Música de Torrent. 

Actualment desenvolupa la seua labor docent en el Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castellón i en la Escola Superior del Taller de Músics de Barcelona. També des de 2016, es professor de jazz del Aula de Trompa de la Acadèmia Spanish Brass Llur Metalls.

En la última dècada, Pau Moltó se endinsat en l’estudi de las possibilitats de la trompa en el jazz la improvisació i la música creativa. Ha compartit escenari amb grans intèrprets com Wayne Shorter, John Patitucci, Brian Blade, Danilo Perez, Jay Anderson, Steve Wilson, Lewis Nash, Gil Goldstein, Perico Sambeat, David Pastor i Albert Sanz, entre altres. També forma part de projectes como Breaking Brass o Russafa Ensemble, liderat por Albert Sanz.

Actualment lidera la seua pròpia formació, French Horn Jazz Project, amb la  que acaba de gravar seu primer projecte discogràfic. En paral·lel, col·labora en diversos projectes amb els que ha realitzat gravacions i concerts en els principals escenaris del país i,  des del any 2017, forma part de la Umbria Jazz Orchestra, orquestra resident del Festival Internacional de Umbria Jazz (Peruggia, Italia).