Dr. Miguel Ángel Orero

  • Departament: Vent -Metall i Percussió
  • Assignatures que imparteix: Percussió
  • Correu electrònic: ma.orerogarcia@edu.gva.es

Va estudiar en els Conservatoris Elementals i Professionals de Música de Bunyol (València) i Riba-Roja del Túria (València), obtenint el títol de professor i Premi d’Honor en Grau Professional en

l’especialitat de Percussió.
Després va ingressar en el C.S. M. de Saragossa amb el professor Manel Ramada, i més tard, en el C.S. M. de València amb els professors Jesús Salvador, Joan Cerveró i Manuel Tomás,

on va obtindre el títol de Professor Superior i Premi d’Honor en l’especialitat de Percussió.

A partir de la seua titulació com a professor superior i després de superar el període de docència i la seua suficiència investigadora obté el D.E.A. (Diploma d’Estudis Avançats) en el programa de Doctorat en Música per la Universitat Politècnica de València. En aqueixa mateixa Universitat obté el Títol de Doctor “Cum Laude” en el programa de “Art: Producció i Investigació”. També posseeix el Títol de Màster en Composició amb Noves Tecnologies, per la Universitat Internacional de La

Rioja.

Ha pertangut als grups de percussió del C.S. M. de Saragossa i del C.S. M. de València; i és membre fundador del Grup de Percussió “Kontakte”. Ha participat amb el grup de percussió “Amores”.

És membre fundador i director del grup especialitzat en repertori de l’edat mitjana i renaixement “Estampida Real”. Ha format part dels grups de música barroca “La Reverència” i música medieval “Capella Antiga de Chinchilla”, i ha col·laborat amb altres grups de música antiga com per exemple “Victoria Musicae”, “Capella de Ministrers” i “Artefactum”.

Amb tots aquests grups de percussió i d’Interpretació Històrica ha realitzat diversos registres discogràfics per a segells com Ars Harmonica, Vanitas, Several Rècords, Columna Música, Naxos, etc.

Ha sigut membre titular de la Jove Orquestra de la Comunitat Valenciana (JORVAL), i ha participat amb l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Ha col·laborat amb l’Orquestra de Cambra de l’Auditori de Saragossa, l’Orquestra Simfònica d’Alacant, l’Orquestra Simfònica de Bilbao, l’Orquestra Simfònica de Tenerife, l’Orquestra “Real Philarmonia” de Galícia, l’Orquestra de València, l’Orquestra Simfònica de València, l’Orquestra Simfònica d’Albacete i el “Grup Instrumental de València”; amb aquest últim, va rebre en 2005, per part del Ministeri de Cultura, el Premi Nacional de Música en la modalitat d’interpretació.

Des de 1998 fins a 2013, ha sigut professor en l’especialitat de percussió en el Conservatori Professional de Música “Tomàs de Torrejón i Velasco” d’Albacete, ostentant al seu torn la direcció d’aquest conservatori professional des de 2010.
Des de 2013 i fins a 2022 assumeix la càtedra de percussió, així com la direcció del Conservatori Superior de Música de Castella – La Manxa.

Actualment és catedràtic de percussió en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.