Enrique Cotolí

  • Departament: Vent – Metall i Percussió
  • Assignatura que imparteix: Trombó
  • Correu electrònic: kcotoli@hotmail.com

Estudia la seua formació bàsica en el Conservatori Professional de Música de la “Vall d’Uxó”,  i obté el Títol Superior de Música en l’especialitat de Trombó al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Ha realitzat el Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en la Universitat Complutense de Madrid. El seu treball final d’estudis (DEA) , va estar basat en la comparació de les diferents metodologies respiratòries implementades en la interpretació dels instruments de vent metall.

Com a intèrpret, ha sigut Trombó Assistent Solista de l’Orquestra Simfònica del Vallés, i Trombó Solista de l’Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid, on ha realitzat la seua carrera més intensa com a intèrpret i des de la qual ha desenrotllat la seua faceta també dins de la música de cambra i com a solista. Ha col·laborat amb múltiples orquestres simfòniques, com: Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra i Cor de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Simfònica de Madrid, entre altres.

Cal destacar la seua contribució a la difusió i interpretació de la música contemporània més avantguardista, participant assíduament amb el grup de música contemporània Plural Ensemble, i altres grups com: Grup Enigma, Modus Novus o Koan II. Col·labora contínuament formant distingits i jóvens compositors, estrenant i difonent les seues obres.

En la seua faceta pedagògica, ha impartit docència als següents conservatoris:

– Conservatori Superior de Música de Saragossa (1998-2002)

– Conservatori Professional de Música de “Amaniel” i “Ángel Arias Maceín” de Madrid (2002-04)

– Real Conservatori Superior de Música de Madrid (2004-18)

Actualment i des de setembre de 2018, és Catedràtic de Trombó del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí”de Castelló.