Dr. Miguel A. Navarro Gimeno

  • Departament: Vent – Metall i Percussió
  • Càrrec: Cap d’Estudis
  • Assignatures que imparteix: Trompeta i Repertori Orquestral
  • Correu electrònic: navarro_miggim@gva.es

Músic titular de les orquestres de l’Orquestra Ciutat de Barcelona i Orquestra Simfònica del Principat d’Astúries (1989-2008), ha estat convidat com a primera trompeta a les orquestres Camerata de Florència, Virtuosos de Moscou, Orquestra de Hilbroun (Alemanya), Orquestra de Cambra de la Comunitat Europea, i també a col·laborar en orquestres com les de Cadaqués o Orquestra de RTVE.

Primer Premi en el Concurs Nacional de Joventuts Musicals per vent metall, ha estat professor de Repertori Orquestral en el postgrau d’Anàlisi i Repertori Orquestral de la Universitat d’Oviedo i també a la Universitat Jaume I de Castelló. Ha impartit cursos de Trompeta i Música de Cambra en diversos conservatoris estatals així com en prestigioses institucions internacionals com la Royal School of Music de Londres, Universitat de Szcezin (Polònia), Universitat de Corfú (Grècia) o Universitat Aristòtil de Thessalonika.

Ha participat en diversos enregistraments amb artistes com Luciano Pavarotti, Alfredo Kraus, Plácido Domingo, Ainoa Arteta, Witold Lutovslawsky, Frübeck de Burgos, Charles Duttoit, Marta Argerich, Sumi Jo o Jessye Norman, també en diverses produccions musicals cinematogràfiques i teatrals amb directors com Jose Luis Garci, Emilio Sagi o Llorens Barber. També ha estat al capdavant d’algunes de les agrupacions de cambra i de vent més prestigioses d’Espanya com la Banda Primitiva de Llíria.

Ha dirigit diferents orquestres com Orquestra Filharmonia de Oviedo, Orquestra Filharmònica de Thesalonika (Grècia), Orquestra Simfònica de Yucatán (Mèxic), Ionian University Orchestra de Macedònia, Orquestra de la Radiotelevisió de Atenes (Grècia), Kalisz Philarmonic (Polònia), Baltic Neopolis orchestra (Polònia), MPV Festival Orchestra o The London Covent Garden Soloist (Regne Unit), amb els quals ha realitzat diverses gravacions i concerts com a director a Espanya, Bulgària, Regne Unit, Vietnam, Grècia, Polònia, Filipines, Malàisia o Tailàndia, amb solistes com Vasko Vasilev, Pamela Tan Nicholson, Keito Saito o Irina Levian.

Miguel Àngel Navarro és doctor Cum Laude en Història i Ciències de la Música per la Universitat d’Oviedo i membre del Consell de Direcció de l’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana. Actualment ocupa la càtedra de trompeta al Conservatori Superior de Castelló.