Dr. Elies Monxolí Cerveró

  • Departament: Vent – Metall i Percussió
  • Assignatura que imparteix: Trompa
  • Correu electrònic: eliesitaca1@gmail.com

Professor Superior de Trompa. Real Conservatorio Superior de Música de Madrid.

Estudia trompa amb Vicent Prats, Gabriel Diago i José Rosell a València i posteriorment a Madrid amb Lluís Morató i Francisco Burguera. Amplia estudis amb Dale Clevenger, Eric Terwilliger, François Cagnon, Daniel Bourgue, Martin Hackleman, etc.

Guanya la plaça de trompa en la Banda Simfònica de la Guardia Real a Madrid (1989) i en l’Orquesta Sinfónica de Euskadi (1991).

Treballa amb Orquesta Nacional de España, Orquesta de RTVE, Orquesta Sinfónica de Madrid (ópera, Teatro Real), Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra de València, Orquesta del Teatre Petruzelli (Bari, Itàlia) etc.

Realitza regularment gires i concerts com a trompa solista amb el grup Plural Ensemble a l’Estat Espanyol i arreu del món (Madrid, Bilbao, Berlín, Varsovia, Viena, Klagenfurt etc).

Ha estrenat tres obres contemporànies per a trompa:

  • “Air” per a trompa sola, de Jörg Widmann (2010) a l’Auditorio Nacional de Madrid,
  • “Sonic Eclipse” per a trompa i trompeta solistes i ensemble, de Matthias Pintscher (2012) al mateix lloc, i
  • “Sommerwind” per a trompa solista, cordes i ordinador de Fuminori Tanada al Festival Manca de música contemporània a Niça (2014).

Com a musicòleg és autor d’una troballa històrica: el concert per a trompa i orquestra de Chiapparelli, considerat perdut en tot el món. Ha fet un treball de reconstrucció i una edició urtext amb l’editorial Tritó, l’estrena mundial i la interpretació posterior amb diverses orquestres simfòniques. Ha fet l’única gravació d’aquesta obra, es pot trobar a youtube. Ha realitzat amb el pianista Graham Jackson la transcripció per a trompa i piano.

Treballs a la Universitat Autónoma de Madrid:

  • Màster en Gestió Cultural,
  • Diploma d’Estudis Avançats (DEA) i
  • Tesi Doctoral (octubre 2018)

És convidat regularment a impartir classes en diferents cursos i congressos internacionals a Madrid, Barcelona, Saragossa, Astúries, València, Cesena, Minori (Itàlia) etc.

Ha ocupat la càtedra de trompa del Real Conservatorio Superior de Música de Madrid durant 15 anys.

També colabora com a primer trompa amb orquestres de gran prestigi com l’Orquestra del Maggio Musicale Fiorentino amb Zubin Mehta y Daniele Gatti. 

Ha treballat com a  professor en la Joven Orquesta Nacional de España, JONDE.

Actualment és trompa solista del grup PluralEnsemble i catedràtic de trompa del Conservatori Superior de Música de Castelló.