Juan Songel

  • Departament: Piano
  • Assignatures que imparteix: Repertori amb Piano per a Instruments
  • Correu electrònic: juan_songel@hotmail.com

Juan Songel Sanchis és un pianista valencià que ha desenvolupat la seua activitat com a solista i membre d’agrupacions de cambra en països com Bèlgica, Rússia, Grècia, Luxemburg i en auditoris nacionals com el Palau de la Música de València, L’Auditori de Barcelona, L’auditori Pau Casals del Vendrell, Centre Cultural “La Beneficència”, així com en festivals i cicles entre els que destaquen el Piano Meeting d’Ourense, el Klarafestival, Europalia Arts Festival o Música als Parcs, entre altres.

Va iniciar la seua formació musical amb el seu avi i més tard en el Conservatori Professional de Música de València, on va finalitzar amb menció honorífica. Posteriorment ingressa en la Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en la classe de Rafael Salinas, professor que ha sigut decisiu en la seua formació. Kennedy Moretti, el Quartet Casals o Juan de la Rubia són altres professors que també li van influir durant aquest període.

Continua completant la seua formació en diversos cursos de perfeccionament i masterclass, en els quals rep consells de mestres com Claudio Martínez-Mehner, , Maria João Pires, Tatiana Zeligman, Tamas Vasary, Josu de Solaun, Vladimir Tropp o Imre Rohmann entre altres.

Es Master of Arts (MA) in Music cum laude pel Koninklijk Conservatorium Brussel, on va estudiar amb el professor Daniel Blumenthal. I també Màster en Interpretació i Investigació Musical, amb especialitat en investigació, per la Universitat Internacional de València (VIU).

Durant el curs 2019/2020 va ser professor de repertori amb piano en el Conservatori Superior de Música “Òscar Esplà” d’Alacant, i actualment ho és en el Conservatori Superior de Música de Castelló “Salvador Seguí”.

Entre els seus pròxims projectes destaca la creació de “1853 fantasia per a piano i violí” que fusiona teatre i música instrumental.