Hilario Segovia

  • Departament: Piano
  • Assignatura que imparteix: Repertori amb piano
  • Correu electrònic: hilklavier@gmail.com

Va iniciar els seus estudis musicals als 8 anys en l’Escolanía de Ntra. Sra. de los Desamparados a Valencia, on va estudiar cant, piano i violí. Posteriorment ingressa al Conservatori Professional “Perfecto García Chornet” de Carlet en l’especialitat de piano obtenint les màximes qualificacions. Es allí on va interpretar primera vegada com solista el Concert per a piano nº2 de Beethoven juntament a la orquesta del conservatori. Al finalitzar el seu Grau Professional va obtindre el Premi Extraordinari.

Cursa el grau superior de piano en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, a la classe de Jesús Ángel Rodríguez. En 2012 va interpretar el Concert per a piano n.°1 de Tchaikovsky. El 2013 es va graduar amb honors havent realitzat el Recital Final de Carrera. El mateix any va interpretar com a solista el segon concert per a piano de Rachmaninov amb l’Orquestra Sinfónica Lira Saguntina sota la batuta de David Gómez Ramírez.

Al juliol de 2014 es va graduar amb matrícula d’honor a la Universidad Internacional de Valencia (VIU) obteniendo el Màster en Interpretació e Investigació Musical, sent allí el seu mentor el concertista de piano Eugen Indjic.

És fundador del Dúo Evocación juntament amb la soprano Olha Viytiv, amb qui ha actuat a Espanya, Anglaterra, Itàlia, Ucraïna i Vietnam. Han estat premiats en diferents certàmens de Música de Cámara: 1er premi i premi del públic en el Concurs de Música de Cámara de Alzira, 2º premi en el concurs de Música de Cámara de Borriana, finalistes en el Concurs Internacional Antón García Abril, 1er premi , premi a millor dúo i premi al millor pianista en el 16º Concorso Internazionale di Canto Cameristico “Seghizzi” (Gorizia, Itàlia). El Dúo ha rebut consell de personalitats reconegudes, com el compositor Antón García Abril, la soprano Barbara Bonney i el pianista Juan Carlos Garvayo (Trío Arbós).

En la temporada 2018/2019 va interpretar com a solista junt a la HBSO Symphony Orchestra a Saigón (Vietnam) les Noches en los Jardines de España de Manuel de Falla. També va oferir diferents recitals i masterclasses al camp de la música de càmera. Va ser convidat como pianista acompañante en el 1er Concurs Internacional de Flauta de Hong Kong 2019. Ha acompañado las clases magistrales de flautistas como Paul-Edmund Davies, Massimo Mercelli o Mario Carbotta.

Dins del camp de la música de cambra, ha col·laborat amb artistes com Shigenori Kudo, Matthew Wu i I. Muravyov entre altres.

En 2020 va actuar al cicle de música de cambra que organiza el Palau de la Música de Valencia juntament amb el violinista Raul Arias, en homenatge al 250 aniversari del naixement de L. van Beethoven.

Ha actuat en sales com la Lviv Philarmonic Hall (Ucraïna), Ópera de Saigón (Vietnam), Hong Kong city Hall, etc.

Recentment ha presentat a València, al cicle “Cambra al Palau”, dos obres del compositor valencià Francisco Coll, amb qui ha tingut l´oportunitat de treballar-les.

Actualment desenvolupa la seua faceta pedagògica al Conservatori Superior de Música de Castelló (Espanya) com a repertorista de flautes.