Hilario Segovia

  • Departament: Piano
  • Assignatura que imparteix: Repertori amb piano
  • Correu electrònic: segovia_hil@gva

Inicia els seus estudis musicals als 8 anys a l’Escolania de Ntra. Sra. Dels Desemparats de València, on compagina cant amb piano i violí. Posteriorment accedeix al Conservatori Professional “Perfecto García Chornet” de Carlet en l’especialitat de piano obtenint les màximes qualificacions. És allà on es presenta per primera vegada com a solista interpretant el Concert nº.2 per a piano i orquestra Op. 19 de Beethoven, juntament l’orquestra de l’esmentat conservatori i sota la direcció de Sergio Furió. En acabar els estudis de grau professional obté el Premi Extraordinari. Cursa el Grau Superior de piano al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, sent el seu professor Jesús Àngel Rodríguez. Durant el curs 2012-2013 interpreta amb l’orquestra de dit conservatori el concert per a piano i orquestra número 1 de Txaikovski, sota la direcció d’Adolfo Ramírez, alhora que finalitza els seus estudis amb el Recital de Final de Carrera, amb el que obté matrícula d’honor. Al novembre de 2013 es presenta com a solista al costat de l’Orquestra Simfònica Lira Saguntina sota la batuta de David Gómez Ramírez, on interpreta el Concert per a piano i orquestra Nº2 Op.18 de Rachmaninov.

Al juliol de 2014 es gradua en el Màster Universitari en Interpretació i Investigació Musical impartit per la Universitat Internacional Valenciana (VIU), sent allí el seu mentor el concertista Eugen Indjic, i obtenint un excel·lent en l’Recital Final.

És membre fundador, juntament amb la soprano Olha Viytiv, del Duo Evocació amb el qual ha actuat al llarg de la geografia nacional, Itàlia i Ucraïna i amb el qual ha estat guardonat en diferents concursos de Música de Cambra: 1r premi i premi del públic en el Concurs de Música de Cambra d’Alzira, 2n premi al Concurs de Música de Cambra de Borriana, finalistes en el Concurs Internacional Antón García abril, 1r premi, premi al millor duo i premi al millor pianista en el 16è Concorso Internazionale di Canto cameristico “Seghizzi” (Gorizia, Itàlia) . El Duo ha rebut consells de figures reconegudes dins del panorama internacional, com són el compositor Anton Garcia Abril, la soprano Barbara Bonney o el pianista Juan Carlos Garvayo (Trío Arbós).

Pròximament té diferents compromisos en l’àmbit de la música de cambra, així com en l’àmbit solístic, destacant la seva col·laboració juntament amb la HBSO Symphony Orchestra a Saigon (Vietnam) on interpretarà les Nits en els Jardins d’Espanya de Manuel de Falla.

Actualment desenvolupa la seva faceta pedagògica al Conservatori Superior de Música de Castelló com a repertorista.