Dra. Elena Aguilar

  • Departament: Piano
  • Assignatures que impartiex: Piano Complementari i Piano Aplicat
  • Correu electrònic: aguilar_ele@gva.es

ELENA AGUILAR GASULLA

“…con sólida técnica, un sonido poderoso y derroche de temperamento…”

El Levante

Aconsegueix els Títols Superiors de Piano, Música de Cambra i Solfeig-Repentització-Transport al Conservatori Superior “El Liceu” de Barcelona. Guanyadora de les beques del Ministeri d’Afers Externs, la Fundació “Agustí i Pons” (Barcelona) i la Fundació Dàvalos-Fletcher (Castelló), ha completat la seva formació a Itàlia, on ha aconseguit el Títol de Postgrau en Piano, el Títol de Clau i el Bieni Acadèmic de II nivell en l’especialitat de “Música, Ciència i Tecnologia del So”. L’any 2012 aconsegueix el Títol de “Màster en música” i el 2017 el Doctorat cum laude per la Universitat Politècnica de València.

Forma duet estable amb el flautista italià Francesco Mannis des del 2002, formació que ha resultat vencedora de més de 10 primers premis en concursos nacionals i internacionals, i participat en festivals de renom com: I World Flutes Festival, (Mendoza-Argentina, 2009); “Terças Musicias 2011”, al Teatro Tobías Barreto (Aracaju-Brasil) i “Musica no Museu 2011”, a l’Auditori del MAM (Rio de Janeiro-Brasil); Teatre Nacional de San Salvador (Costa Rica-2013) , en la 23a edició del Festival Internacional de música; Festival Internacional de música de cambra de Bangkok (Tailandia-2015), Festival Internacional de música de cambra de Tel Aviv (Israel-2016), i Festival de música de cambra al Tonskoli Sigurveins Auditorium de Reykjavik (Islàndia-2017), obtenint sempre elogioses critiques en els mitjans de comunicación i premsa.

En l’àmbit de la investigació, alguns dels seus articles són: “La figura del profesor pianista acompañante en los conservatorios de música de la Comunidad Valenciana”, publicat en la Revista Electrònica Complutense d’Educació Musical (RECIEM) i “El músico valenciano Vicente Comas Casasayas (*1811; †1884). Revisión y ampliación de su biografia y obra”, publicat a la revista digital de musicologia QuaDríVium.

Ha estat professora de piano a les escoles estatals italianes durant sis anys (2002-2008) i, des del 2008, pertany al Cos de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana per oposició. Actualment és President de l’Associació Sonoré i compagina l’activitat docent amb l’activitat concertística i masterclass, a Espanya i a l’estranger.