Xavier Torres

  • Departament: Piano
  • Càrrec: Cap de departament
  • Assignatura que imparteix: Piano
  • Correu electrònic: xatorcue@gmail.com

Titulat superior al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, y Máster en música per la UPV, Xavier Torres és catedràtic de piano, i actualment desenvolupa la seva tasca docent al Conservatori Superior de Castelló, i es convidat regularment per a impartir masterclass a distints llocs d’Espanya.

“Torres navega entre els secrets del piano amb increïble control i claredat” (Jet Distler, Gramophone) “Magistral”, (José Domenech Part, Levante EMV), “Un pianista intel·ligent i brillant” (Jaime Pantín, Codalario),” Un pianista admirable. Excepcional “(Justo Romero, Scherzo)” La millor versió de les Goldberg que he escoltat en molt de temps “(Fran Balsera, Melòmano),” Fantàstic “(Sixto Ferrero, Diari La Veu),” Torres aconsegueix una interpretació brillantíssima en un llenguatge bachiano molt modern “(Tom Deacon, Universal Music Group)” Fascinant “(Jean Charles Hoffelé, Artamag, Diapason)” Una interpretació plena de nous matisos i frescor “(Bejamín García Rosado, El Mundo)” Una interpretació amb molta personalitat “( Gonzalo Alonso, La Razón).

El pianista valencià Xavier Torres ha actuat en algunes de les sales més prestigioses d’Espanya, així com en diferents llocs d’Alemanya, França i Polònia amb gran èxit de crítica i públic. Entre les seves actuacions més destacades cal ressaltar la seva participació en recitals com a solista en sis edicions del Festival del Mediterrani, presidit per Zubin Mehta, la interpretació en els Teatres del Canal, Madrid, de la Totentanz de Franz Liszt amb els prestigiosos músics que conformen el Grup Mixtour, una sèrie de existosos i elogiats recitals amb les Variacions Goldberg, o el seu recent  debut com a solista amb l’Orquestra de València amb el Concert per a la mà esquerra de Ravel sota la direcció d’Eduardo Portal.

L’aparició del seu primer treball discogràfic, produït per IBS Classical i dedicat les Goldberg, ha suposat un punt i a part en la seva carrera artística. Distribuït per Naxos a 37 països i elogiat unànimement per la crítica nacional i internacional el disc ha registrat més de mig milió d’escoltes a Spotify i ha obtingut el guardó “Melòmano de Oro”.

Guardonat amb una desena de premis nacionals i internacionals d’interpretació, Xavier Torres s’ha format amb la Trini Lull, Jorge Moltó i Brenno Ambrossini i ha rebut consells de pianistes de la talla de Jean Paul Sevilla, David Kuyken, Barry Douglas, Mario Monreal o Joaquín Soriano.