Xavier Torres

  • Departament: Piano i Instruments Polifònics
  • Càrrec: Cap de departament
  • Assignatura que imparteix: Piano
  • Correu electrònic: xatorcue@gmail.com

Nascut a Alberic (València), Xavier Torres és un dels pianistes espanyols més interessants de la seua generació. El seu repertori, considerablement bast, abraça des de peces dels primers clavecinistes francesos fins a obres de compositors actualment vius. Tot i això, les seves interpretacions de música de Bach, Beethoven, Schubert, Liszt i Ravel han despertat especials elogis en mitjans especialitzats.

Guanyador de nombrosos premis d’interpretació pianística, el seu disc dedicat a les Variacions Goldberg de J.S.Bach i distribuït per IBS Classical i Naxos International a 37 països, va rebre al premi Melòman d’Or, cinc estrelles a la revista Scherzo, crítiques positives a França , Canadà i Japó i la inclusió per part de la prestigiosa revista britànica Gramophone en una selecció de cinc versions de les Goldberg realitzades en els darrers anys.

Ha actuat en recitals a algunes de les sales més importants d’Espanya, així com a diferents llocs de Portugal, Polònia, Alemanya, França i Hongria, sempre amb gran èxit de públic i crítica especialitzada. Ha actuat com a solista en repetides ocasions amb l’Orquestra de València, sota la direcció dels directors Eduardo Portal, Sergio Alapont, Álvaro Albiach i Manuel Hernández-Silva, així com amb Maxime Pascal, Juan Pablo Hellín, Miquel Àngel Navarro, Hilari García i Daniel Ferrero, en agrupacions de diferent índole. També ha interpretat el paper de piano solista al ballet concertant Petrushka amb l’Orquestra de la Comunitat Valenciana i Gustavo Gimeno.

Propers compromisos inclouen concerts amb orquestra i recitals a diferents llocs d’Espanya i Itàlia. Ha realitzat enregistraments per al segell IBS Classical, RNE, RTTV i la Diputació de València. A l’àmbit pedagògic ha impartit cursos i masterclass a diversos punts d’Espanya, així com a l’EMAE de Porto i a l’Acadèmia Liszt de Budapest.

Format amb Trini Lull, Jorge Moltó i Brenno Ambrosini, va obtenir la seva titulació superior amb les màximes qualificacions al CSMC i va cursar el Màster de Música de la UPV. Molt interessat en la història antiga i medieval, ha cursat també el Màster en història antiga de la Mediterrània a la UOC.

Xavier Torres és catedràtic de piano pel torn lliure i oposició, desenvolupant la seva tasca docent al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló.