Xavier Torres

  • Departament: Piano i Instruments Polifònics
  • Càrrec: Cap de departament
  • Assignatura que imparteix: Piano
  • Correu electrònic: xatorcue@gmail.com

Professor superior de piano amb les màximes qualificacions pel Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, Màster en Música per la UPV de València, i catedràtic de piano per ingrés, Xavier Torres és un dels pianistes espanyols més interessants de la seva generació. El seu repertori, considerablement bast, abasta des de peces dels primers clavecinistes francesos fins a obres de compositors actuals. No obstant això, les seves interpretacions de música de Bach, Beethoven, Schubert, Liszt i Ravel han despertat especials elogis en mitjans especialitzats.

Ha ofert recitals en importants sales i festivals d’Espanya, així com a Alemanya, Portugal, França i Polònia, sempre amb gran èxit de crítica i públic. Entre les seves actuacions com a solista cal destacar les seves aparicions al costat de l’Orquestra de València (Concert per a la mà esquerra de Ravel i Ricercare concertant per a 2 pianos de Llàcer Pla), i les seves col·laboracions amb directors com Maxime Pascal, Gustavo Gimeno, Eduardo Portal, Sergio Alapont, Miguel Ángel Navarro, Hilari García o Daniel Ferrero.

Guardonat amb nombrosos premis d’interpretació pianística, el seu primer disc, dedicat a les Variacions Goldberg de J.S. Bach i distribuït per IBS Classical i Naxos International 37 països, va rebre el 2017 el premi Melòman d’Or, cinc estrelles a la revista Scherzo, crítiques positives a França, Canadà i Japó i la inclusió per part de la prestigiosa revista britànica Gramophone en una selecció de cinc versions de les Goldberg realitzades en els últims anys. També ha gravat per a RNE i RTVV obres de Beethoven, Liszt, Rakhmàninov, Schubert i Debussy, i estrenat el cicle de Javier Costa Donde habite el olvido, de què és dedicatori.

Xavier Torres desenvolupa la seva tasca docent al Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló i és regularment convidat com a professor en diferents cursos i masterclass, tant a Espanya com a l’estranger.

https://open.spotify.com/artist/5ehD6zmb4UldKkJCFrCxjs?si=2OZ7DWhIRcegPouihcqT1A

https://www.youtube.com/channel/UCqf4cmKTu5U9duriSVSBbWg

https://www.facebook.com/XavierTorresPiano

https://ibsclassical.es/xavier-torres/