Alvar Rubio Comino

Naix a Saragossa on realitza els seus estudis amb Mª Pilar Armijo i Ignacio Marín. Prossegueix en L’Ecole Normale de Musique de París Ramzi Yassa i en el Real Conservatori de Brussel·les amb Jean-Claude Vanden Eynden, alumne de Eduardo del Pueyo, on obté diversos premis, i coneix la pedagogia d’aquest genial pianista establit a Bèlgica. Realitza estudis de Postgrau amb Stanislav Potchekin, de Direcció amb Juan José Olives, fonga l’Orquestra de Cambra, dirigeix el Festival d’Estiu de la Vall d’en Bas i presideix les Joventuts Musicals de Saragossa organitzant un cicle de concerts per al Centenari del naixement d’Eduardo del Pueyo. Ha sigut director Artístico dels Cursos Internacionals Eduardo del Pueyo de Tarassona i promotor del Cicle de Clàssica en el Monestir de Veruela.

Al llarg de la seua carrera rep consells de Oxana Yablonskaya, Alicia de Larrocha, Lazar Berman, Lev Naumov, Gery Mouttier, Brigitte Engerer, Dimitri Bashkirov, Levente Kende, Solomon Mikowsky, Vadim Sakharov, Eugenia Braginsky, Almudena Cano, Dominique Merlet, Teresa Escudero, Patricia Montero, J. José Pérez Torrecillas, André de Groote, Burkard Spinnler, Claudine Orloff i Evelyne Brancart. i José Luis González Uriol entre altres.

Hereu del llegat musical de la pianista Pilar Baiona a través de la pedagogia de Pilar Armijo i Trinidad Castillo. Ha realitzat concerts i classes magistrals dedicades a l’ensenyament Jaéllienne. Jurado del Concurs Internacional de Piano de Puigcerdà i Membre d’Honor del Concurs Internacional de Piano d’Andorra. Ha realitzat enregistraments per a RTVE, CATMÚSICA, Ràdio Tarassona i Olot TV i gravat per a l’Associació Musical Eduardo del Pueyo i l’Auditori de Música de Conca. Com a concertista ha tocat en diverses sales d’Espanya, França, Alemanya, Suïssa, Bèlgica i els EUA: Auditori Nacional, Ix-li Cortot de París, Auditori de Saragossa, Auditori de Conca, Festival Internacional de Música Pablo Casals (Prada de Conflent), Centre Yamaha de París, Fundació Argentina (París), Festival Internacional de Música de Tours, Auditori Manuel de Falla, Festival de Musique Clasique de Villers-la-Ville (Bèlgica), Festival Presence de l’Art París, Festival Internacional de Música de Osnabrück, Festival d’Estiu de la Universitat de Bloomington, Festival Internacional de Música de Gstaad, Auditorium Maene de Brussel·les…

És fundador del Trio Eduardo del Pueyo i combina la seua intensa activitat concertística amb la seua altra passió: el procés d’ensenyament-aprenentatge. Els seus alumnes han sigut guardonats en nombrosos Concursos de Piano. Assistent de la professora Evelyne Brancart en els Cursos de la Universitat de Bloomington (Indiana -USA), i professor convidat de l’Acadèmia de Scharbeek de Brussel·les (Bèlgica). Ha sigut Professor de Piano en el Conservatori Superior de Música d’Aragó, el Conservatori Professional de Tarassona i des de 2016 és Catedràtic de Piano en els Conservatorios Superiors de Música “Óscar Esplá” d’Alacant i “Salvador Seguí” de Castelló de la Plana.