Alba Real

  • Correu Electrònic: a.realdelgado@edu.gva.es
  • Càrrec: Vicesecretaria
  • Especialitat: Piano
  • Assignatures que imparteix: Repertori amb Piano per a Instruments, Introducció a la Musicoteràpia

Estudis/Formació:

Títol Superior de Música en l’especialitat de Piano pel Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València (2016) Títol Superior de Música en l’especialitat de Clavicèmbal pel Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València (Actual) Títol Professional de Música en l’especialitat de Piano amb Premi Professional pel Conservatori Professional de Música de Torrent (2012) Títol Professional de Música en l’especialitat de Clavicèmbal pel Conservatori Professional de Música de València. (2020) Títol Professional de Música en l’especialitat de Flauta Travessera pel Conservatori Professional de Música d’Alaquàs. (2017) Màster en Ensenyances Artístiques Superiors d’Estudis Avançats en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània per l’Escola Superior de Música de Catalunya (2017) Professora de piano per oposició en el cos de Professors de Música i Arts Escèniques (2019).

Experiència Professional:

Va començar els seus estudis musicals al Conservatori Professional de Música de Torrent obtenint el Premi Professional de Piano en aquestes ensenyances. En 2016 va obtenir el Títol Superior de Música de piano sota la influència dels pianistes Jesús Ángel Rodríguez, Jorge Blom-Dhal i David Ortolà. Seguidament va obtenir el Màster en Ensenyances Artístiques Superiors d’Estudis Avançats en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània per l’Escola Superior de Música de Catalunya sota la tutela de Rafel Salinas. Durant aquest temps, va realitzar diversos cursos de perfeccionament pianístic amb diversos professors de reconegut prestigi: José Núñez, Juan José Pérez Torrecillas, Joseph Mardon, J. Ramón Méndez, Josep María Colom, Matorina Svetlana Sergeevna, Isenko Aleskey Ivanovich, entre altres.

A més a més, ha sigut Pianista Titular en la Jove Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i Pianista Titular en la Jove Orquestra de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. (2016, 2017 i 2018).

Paral·lelament, s’interessa per la Música Antiga realitzant estudis Professionals de Clavicèmbal al Conservatori Professional de Música de València i Superiors al Conservatori Superior de Música «Joaquín Rodrigo» de València sota les indicacions de Carlos García-Bernalt. Així doncs, com a clavecinista ha participat en la gravació del curtmetratge «Citerea» de Mercedes Peris, nominat a millor curtmetratge de ficció als Premis Berlanga (2022).

Pel que fa a investigacions, en els últims anys s’ha centrat en el pianisme contemporani femení espanyol, desenvolupant un catàleg d’obres per a piano compostes per dones espanyoles nascudes en el segle XIX i XX. S’interessa pel descobriment de compositores i les seues obres mitjançant la interpretació pianística d’elles. És autora del Blog «Piano, Dones i Música» on es pot trobar el catàleg pianístic nomenat. A més a més, ha realitzat conferències-concert amb aquest tema en diferents institucions com l’Ajuntament d’Alaquàs, Música Activa de Barcelona o Conservatori Professional de Música de València on també ha col·laborat en la gravació del disc «Fet Per Dones», projecte d’investigació i innovació educativa.

D’altra banda, es forma en Direcció realitzant cursos de perfeccionament amb D. Juan Luís Martínez, , Rafael Sánchez Mombiedro, Jesús Cantos i Enrique Parreño Moratalla. Això la fa emprendre el camí com a Directora Artística de Thíasos Coral (cor juvenil de veus blanques).

La música moderna és una altra de les seues grans passions. Es forma en l’escola Millenia de València cursant estudis de Producció i DJ. És fundadora del grup pop/rock Parrusa Riot i és teclista principal de l’artista Elena Farga sota la discogràfica Universal Music Spain.

És professora de Piano per oposició en el Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana des de 2019. Professora de Repertori amb Piano per a Percussionistes en el Conservatori Superior de Música «Salvador Seguí» de Castelló des de 2019 i Vicesecretària del centre des del curs 2023.