Adolfo Bueso

Adolfo Bueso, pianista nascut a València, va ser alumne de Daniel de Nueda, Carmen Calomarde i Mario Monreal a la seua ciutat natal, i de Ennio Pastorino (deixeble d’Arturo Benedetti-Michelangeli) a Itàlia, on es va desplaçar per a ampliar la seua formació pianística becat per la Diputació Provincial de València. Ha assistit a prestigiosos cursos internacionals (Paloma O´Shea de Santander, Manuel de Falla de Granada, entre altres), i ha sigut premiat en els concursos Manuel Palau, Memorial López Chavarri i Ciutat de Manacor. És Llicenciat en Dret per la Universitat Literària de València i està en possessió del Títol de Diploma d’Estudis Avançats (DEA) del Programa de Doctorat en Música de la Universitat Politècnica de Valencia.

És Catedràtic de piano des de 1990 del Conservatori Superior de Música de València, on realitza una important labor docent i exerceix també tasques de gestió, havent sigut Vicedirector entre 2011 i 2015 i Director d’aquest centre durant el curs 2015-16. Així mateix, participa regularment com a professor convidat en seminaris, acadèmies, cursos i fòrums d’especialització pianística nacionals i internacionals.

Ha actuat, tant en recital com en concert amb orquestra, en primers auditoris i grans sales –entre altres Palau de la Música i Palau de les Arts Reina Sofia (València); Auditori Nacional (Madrid); Teatre Romolo Valli (Reggio Emília), Casa del Petrarca (Arezzo); Music Room of  the Fine Arts (Bagdad, l’Iraq); Teatre Argentí (La Plata, l’Argentina)–, i ha intervingut en rellevants cicles com “Musica é realtá” (Itàlia 1986), “La Música, la Veu i la Paraula” (València 1989), “Concerts de la Fundació March” (emesos en directe per Ràdio Clàssica d’RNE) o l’II Cicle de “Concerts en *Paradores” (1995-96). Entre les seues nombroses actuacions caldria destacar l’estrena a València del Concert núm. 1 per a Piano i Orquestra de S. Prokófiev (1987), la integral de Années de Pèlerinage de F. Liszt oferida en el Palau de la Música de València (1994), la integral d’obres per a piano a quatre mans de A. Dvôrak (al costat de V. Alemany) a l’Auditori d’Albacete (2004) i diferents recitals monogràfics dedicats a W. A. Mozart, L. van Beethoven, M. Clementi, R. Schumann, Fr. Chopin, G. Fauré, C. Debussy  i  M. Ravel.

Amb freqüència és convidat a participar com a jurat en concursos pianístics nacionals i internacionals, entre els quals destaca el Concurs Internacional de Piano de València “ Premi Iturbi”. En el present curs (2019-2020) és catedràtic de piano en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.