David Merchán Sánchez-Jara

  • Departament: Pedagogia – Àrea Mecànica
  • Assignatures que imparteix: Mecànica i Manteniment (corda)
  • Correu electrònic: info@davidmerchan.com

David Merchan Sanchez-Jara (Salamanca 1975) va nàixer al si d,una família en la qual gran part dels seus membres s,han dedicat a la Música. Va començar els estudis de violí a l,edat de set anys i els va finalitzar al Conservatori Profesional de Música de Salamanca.Va completar els seus estudis de violí amb Vladimiro Martín a Madrid i amb Evelio Tieles (alumne de David Oistrach) a Barcelona.

Després d,uns anys com a professor de violí en diferents conservatoris profesionals de Castella i Lleó,es va traslladar a Itàlia l,any 2000 per tal d,estudiar lutheria a la “Scuola Internazionale di liuteria A. Stradivari” a la ciutat de Cremona,on es va diplomar baix la tutela de l,afamada mestra Wanna Zambelli l,any 2005,estudis que va complementar amb l,assistència a diferents cursos d,acústica,arqueteria i muntatge dels instruments a la regió de Lombardia.

Finalitzats els estudis a Itàlia,es va traslladar a Londres (Anglaterra) on va treballar assíduament en alguns del tallers de lutheria mes prestigiosos de la ciutat com ara Phelps i Bridgewood & Neitzer,on va tindre l,oportunitat de restaurar i reparar violins,violes,cellos,contrabaixos clàssics i de jazz i instruments barrocs de grans autors com ara Nicolo Amati,Gagliano,Thir,Grancino,Gofriler,Storioni,Degani,……etc,treball que va compaginar amb els estudis de restauració,construcció i reparació de guitarres al “Merton college” del sud de Londres.

Des de l,any 2009 resideix a la ciutat de València,on compagina el treball al seu taller de lutheria on construeix,repara i restaura instruments de la familia del violí amb la docència,impartint la asignatura mecànica i manteniment (lutheria) al conservatori superior de música “Salvador Seguí” de Castelló.