Regina Fuentes Gimeno

  • Departament:  Música Antiga, Música de Cambra i Orquestra
  • Assignatures que imparteix: Violoncel Barroc; Tablatura
  • Correu electrònic: fuentes_reg@gva.es
  • www.musicatrobada.com

Titulada Superior pel Conservatorio Superior de Música de Aragón, estudiant amb D. Apellániz i A. L. Quintana, i el Quartet Casals a l’especialitat de música de cambra. Posteriorment amplia els seus estudis a l’Escuela de Altos Estudios Musicales de Santiago de Compostela, on rep classes de Bàrbara Switlaska. Al llarg de la seua formació ha rebut classes de M. de Macedo, A. Polo, D. Martínez, C. Pestalozzi, D. Ethève, A. Mata, J. Casa Gamard. En l’àmbit del Violoncel barroc realitza cursos amb V. de Hoog, L. Luckert, O. Centurioni, Itziar Atutxa.

Ha estat membre de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Orquestra “Concerto-München”, Jove Orquestra Nacional d’Espanya, Orquesta Joven de la Sinfónica de Galicia, amb què va treballar sota la direcció de J. Pons, A. Zedda, J. Ross, el Sr. Gilbert, J. Mora, P. Rizzo, V. Pablo Pérez i M. Zumalave. Ha col·laborat amb l’Orquesta Sinfónica de Galicia, la Real Filharmonía de Galícia i Orquestra de València.

En l’àmbit de la docència ha rebut formació de Mètode Suzuki de la mà d’Arantza López, Rubén Rivera i Chantal Latil, finalitzant aquesta formació el 2013. Com a professora Suzuki ha treballat en UTEM Escola de Música i actualment a Cordes Espai Educatiu. Imparteix també cursos a l’escola KORTJAKE (Bèlgica), Anne Van Laar Cello School (Holanda), i diverses escoles de Polònia, així com en diferents edicions del Curs Nacional Suzuki d’Espanya.

És membre fundador del grup de música antiga “Música Trobada” amb el que ha realitzat l’enregistrament de dos discos i nombrosos concerts en diferents festivals.

Des d’octubre de 2016 ocupa com interina la càtedra de Violoncel Barroc en el departament de Música Antiga, al Conservatori Superior de Música de Castelló, Salvador Seguí.