Pere Joan Carrascosa

  • Departament: Música Antiga, Música de Cambra i Orquestra
  • Assignatures que imparteix: Música de cambra
  • Correu electrònic: perejoancarrascosa@gmail.com

Pere Joan Carrascosa va estudiar a València amb Santiago Cantó, amb Marçal Cervera a Barcelona i a la Universität der Künste (UdK) de Berlín sota la tutela del professor Catalin Ilea i Eckart Runge, rebent impulsos artístics de Frans Helmersson, Christophe Coin, Philippe Müller i Maria Kliegel.

Ha estat guardonat amb diversos premis, inclòs el Primer Premi del “Premi Hanns Eisler Performance”, el Primer Premi en el I Concurs de Música de Cambra de València i guanyador del Concurs INJUVE (Ministeri de Cultura) amb Projecte Brunetti, entre d’altres.

Realitza col·laboracions amb diferents orquestres sota la batuta de directors com Bernard Haitink, Sir Simon Rattle, Nikolaus Harnouncourt i Günter Schüller. Com a solista i membre de grups de cambra, ha realitzat concerts i gires per Europa i Àsia, i ha impartit classes magistrals de violoncel i música de cambra en països com ara Portugal, Finlàndia, Alemanya i Itàlia.

Col·labora com a editor en Kunzelmann Edition on ha publicat els Trios i Divertiments de G. Brunetti i ha gravat per primera vegada l’obra de música de cambra de Leonardo Balada per al segell discogràfic Naxos. És director artístic i fundador del Festival de Música Ares Maestrat i del Festival de Música “775” de Vilafranca i en l’actualitat és professor al Conservatori Superior de Música de Castelló.

Pere Joan toca un violoncel de W. Schnabl 2002.

 

www.perejoancarrascosa.com