María Teresa Casanova Sánchez de Vega

  • Departament: Música Antiga, Música de Cambra i Orquestra – Àrea de Música Antiga
  • Assignatures que imparteix: Viola Barroca; Conjunt de Música Antiga; Cerca, Edició i Interpretació de partitures inèdites dels segles XVII i XVIII; Música Antiga: Concerts i Simfonies per a corda
  • Correu electrònic: casanova_marsan@gva.es
  • www.elartemusico.com

Teresa Casanova realitza els seus estudis de violí a Madrid i comença a estudiar violí i viola barrocs en l’Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Salamanca. En 2004 es trasllada a Bèlgica per a especialitzar-se en violí i viola barrocs, amb Sigiswald Kuijken, en el Koninklijk Conservatorium de Brussel·les, llicenciant-se en 2007 i obtenint en 2009 un Màster en Interpretació Històrica del Violí i la Viola dels segles XVII al XIX.

En 2003 funda El Arte Mvsico, grup especialitzat en la interpretació del repertori per a corda dels segles XVII i XVIII. És membre fundador del Sirocco String Quartet (Bèlgica), premiat pel Ministeri de Cultura de Bèlgica com un dels millors grups de 2009, i col·labora assíduament amb diferents grups europeus especialitzats en interpretació històrica.

En 2012 presenta el seu primer CD dedicat a les Suonate a tre Op. 1 per 2 violini, violoncello e basso continuo (Venezia, 1693) del compositor venecià Antonio Caldara, amb el segell discogràfic Verso. En 2013 publica, també amb Verso, el primer enregistrament mundial de la integral de les VI Sonate a due Violini col suo Basso continuo (Nüremberg, 1694) de l’alemany Philipp Heinrich Erlebach. Al gener de 2017 publica el primer enregistrament mundial de les sonates del compositor florentí Antonio Veracini: VERACINI, Violin Sonatas op.1-3 (Firenze 1692-1696), amb el segell discogràfic holandés Brilliant Classics.

Centrada en la recerca i recuperació del patrimoni musical dels segles XVII i XVIII, dedica part del seu temps a l’edició crítica de partitures. Dirigeix en 2013 el projecte de recuperació musical del Centro Conde Duque de Madrid, retornant als escenaris l’únic manuscrit existent de l’intermezzo Il giocatore de Niccolò Jommelli, amb l’Orquesta Barroca Conde Duque, i la col·lecció de Arie di bravura de Nicola Conforto, amb El Arte Mvsico. Actualment treballa en l’elaboració de la seua tesi doctoral, dedicada a la música escènica en la Cort de Madrid durant el regnat de Ferran VI, en el departament de Musicologia de la Universidad Complutense de Madrid.

És, des de 2016, professora de viola barroca en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.

Web: www.elartemusico.com