Daniel Gómez Asensio

  • Departament: Música de Cámara y Orquesta
  • Assignatures que imparteix: Técnica de direcció, Conjunt Instrumental, Cor, Banda Simfònica, Direcció aplicada
  • Correu electrònic: d.garciagonzalez@iseacv.gva.es
  • Web: www.danielgomezasensio.com

 Segorbí de naixement, és titulat superior en Direcció d’Orquestra i Oboè, diplomat en Educació Musical i Màster en Gestió Cultural.

És director-fundador de l’Orquestra Josep Perpinyà de Segorbe, director de la Banda Unió Musical Santa Cecília d’Onda i de la Banda Agrupació Musical del Palància. Ha sigut director assistent de l’Orquestra Federal de la Comunitat Valenciana i de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València, director de la Banda Unió Musical de Carlet, de la Jove Orquestra de Mislata i membre fundador del Giocundum Wind Quintet.

Ha dirigit l’orquestra “La Perla” del Conservatori Tchaikowsky de Moscou, l’orquestra de Cadaqués, l’orquestra de cambra de la Royal Academy of Music de Londres, les bandes municipals de Bilbao, Castelló, Cajicà (Colòmbia) i Segorbe, entre d’altres.

Ha sigut guanyador del 10è Concurs de Direcció “José Ferríz”, classificat al 10è Concurs de Cadaqués, finalista al 4t Concurs de Direcció de l’Orquestra de Còrdova, premi al millor director a la 68è edició del Certamen de Cullera, i té al seu haver 2 primers premis amb Menció d’Honor a Certàmens de Bandes de Música.

Ha ampliat els seus estudis en l’àmbit de la direcció orquestral amb mestres com Benjamin Zander, Yaron Traub, Achim Hollub, Cristobal Soler, Manuel Galduf, Enrique García Asensio, Jose Rafael Pascual Vilaplana, Rafael Sánchez Mombiedro o Rafael Sanz Espert, a més de rebre classes Magistrals d’Omer Meir Wellber, Marco Guidarini, Plácido Domingo i Ottavio Dantone, entre d’altres.

Com a docent, actualment imparteix la càtedra de Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló i ha impartit les càtedres Oboe i Gestió Musical als Conservatoris Superiors de València i Alacant, respectivament. Com a Professor d’Oboe també ha exercit docència als Conservatoris Professionals de València, Castelló, Alcañíz i Huesca, a més de formar part del claustre de professors a diverses Escoles de música i cursos d’estiu.

Ha impartit cursos de direcció a Onda (Castelló) i a Cajicá (Colòmbia), col·labora com a jurat al concurs de joves intèrprets “Villa de Castellnovo” i té diferents publicacions i llibres en l’àmbit de la Gestió Musical. Posseeix la Insígnia de Plata de la ciutat de Segorbe per la seua intensa llavor en el desenvolupament de la música i la cultura.