Ángel Sampedro

  • Departament: Música Antiga, Música de Cambra i Orquestra
  • Assignatura que imparteix: Viola barroca, Conjunt de Música Antigua i Búsqueda, edició i interpretació de música inèdita dels SS. XVII i XVIII
  • Correu electrònic: a.sampedroheras@iseacv.gva.es 

És, des de la seva creació en 2003, el director musical del grup El Arte Mvsico. Ha estat durant 13 anys director de l’Orquesta Barroca de Salamanca amb la qual ha realitzat nombrosos concerts a Espanya i Europa, així com un enregistrament discogràfic i professor de violí barroc en l’Academia de Música Antigua de la Universidad de Salamanca. En 2013 crea i dirigeix, per encàrrec de l’Ajuntament de Madrid, l’Orquesta Barroca Conde Duque.

Nascut a Madrid, realitza els seus estudis superiors de Violí i Composició al Real Conservatorio Superior de Música de Madrid. Durant anys, ocupa la plaça de Violí Solista de l’Orquesta Sinfónica de Madrid, orquestra titular del Teatro Real. Posteriorment es trasllada a Holanda i s’especialitza en la interpretació de la música antiga amb Sigiswald Kuijken en el Koninklijk Conservatorium de la Haia. Ha treballat amb importants orquestres especialitzades d’Europa, com: Nederlandse Bachverenigin Barokorkest, The Amsterdam Baroque Orchestra, La Chapelle Royale, Orchestra della Capella Musicale di San Petronio, entre altres.

De la seva discografía són destacables: les VI Sonate a due Violini col suo Basso Continuo (Nüremberg 1694) de P. H. Erlebach i les Suonate a tre Op 1 (Venècia 1693) d’Antonio Caldara, tots dos amb el seu grup EL ARTE MVSICO; el Tercer Libro de Piezas de Clavecín de Jacques Duphly amb el clavecinista T. Millán, les 12 Sinfonie a Quattro d’Antonio Caldara com a director de l’Orquesta Barroca de la Universidad de Salamanca, tots ells editats pel segell discogràfic VERSO; i Violin Sonates Opp 1 – 3 d’Antonio Veracini (1659 1745) amb el segell discogràfic BRILLIANT CLASSISCS.

Imparteix cursos i classes magistrals de violí, música de cambra i orquestra a diferents conservatoris superiors i professionals. Va col·laborar durant dos anys amb l’AECID per a la creació d’escoles de música barroca en les Misiones de Chiquitos (Bolívia), rebent amb honors el Reconeixement Públic del Gobierno de San Ignacio de Velasco – Santa Cruz (Bolívia) per la seva inestimable contribució a la capacitació de les escoles de música barroca de San Ignacio de Velasco i Santa Ana respectivament.

Actualment és professor de viola barroca en el Conservatori Superior de Música de Castelló.