Francesc Emili Llopis i Agustí

Llíria, (València)-1975. Comença els seus estudis musicals als 7 anys en la Unió Musical de Llíria. Més avant, perfecciona els estudis de viola amb En Emilio Mateu a Madrid i amb Vicente Miguel Huerta, Vicente Ortiz, Juan Luis Martínez i Luis Llácer Artigues a Valencia. Finalitza els estudis musicals al Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València amb les més altes qualificacions.

Forma part com a viola solista i tutti d’orquestres com ara l’Orquesta del Conservatori de València (solista), Jove Orquestra de València (solista), Orquestra de la Universitat de València (solista), Orquestra del Mediterráneo (solista), Turiae Camerata (solista), Orquestra Maestro Cervera Lloret (solista), Orquestra Clásica de Valencia (solista), Collegium Instrumentale, Orquestra Simfònica d’Albacete (solista), Orquestra de Cambra Joaquín Rodrigo, Orquestra Simfònica de València (solista), Grup Instrumental de València (solista-Premi Nacional de Música 2005), Orquestra de València, Orquestra de Jóvenes del Mediterráneo, Orquestra de Jóvenes de la Comunidad Europea, Orquestra de la Comunitat Valenciana (Palau de les Arts), Orquestra Simfònica de Castelló (solista), Orquestra Internacional de Madrid (solista), Capella de Ministrers, Espai Sonor, i diferents agrupacions contemporànees i cambrístiques.

Realitza estudis i masterclasses amb professors tan importants com Jacques Israelievitch, Gerard Riedle (solista de viola Orquestra Simfònica de Berlín), Victor Libermann (concertí Orquestra del Concertgebouw d’Amsterdam), Lutz Köhler (Conservatori de Hannover), Jesse Levine (Universitat de YALE, EEUU), Rivka Golani (concertista internacional i Universitat de Toronto), Paul Cortese, Luis Llácer Artigues, Emilio Mateu, etc. L’han dirigit batutes com Sir Yehudi Menuhin, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Leonard Slatkin, Michel Tabacknic, Lutz Köhler, Miguel Angel Gómez Martínez, Manuel Galduf, Francisco Perales, Tiziano Severini, Yuri Temirkanov, Rafael Frühbeck de Burgos, Georg Pehlivanian, Pinchas Steinberg, Walter Weller, etc., tocant amb solistes de renom com Sir Yehudi Menuhin, Félix Ayo, Emmanuel Ax, Joaquín Achúcarro, Jesse Levine, Rivka Golani, Nicolás Chumachenco, Victor Martín, Agustín León Ara, Julian Rachlin, Shlomo Mintz, Daniel Baremboim, Aihnoa Arteta, Teresa Berganza, Plácido Domingo, Eva Marton, d’entre altres.

Interpreta recitals de viola a Llíria, Albal, València, Cullera, Morella, Segorbe, i Castelló, així com a Marsella, Santiago de Cuba, Roma i Milán.

Recentment ha enregistrat amb el Quartet Gregal el quartet de corda “Impresiones sobre un viaje a Viena” de Martín Zalba.

Des de 1993 fins 2002 va ser professor per oposició de Viola, Conjunt Instrumental i Orquestra del Conservatori Professional de Llíria. Entre 2002 i 2004 és professor per oposició de Viola  al Conservatori Professional de Música de Torrent. I des de 2004, és Catedràtic de Viola al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.

Es professor convidat als cursos musicals de Minglanilla, Llíria, Murcia, Torrent, Bétera, Cartagena, Villarreal y Ribarroja.

Avui en dia, desenvolupa la seua activitat com a Catedràtic de Viola al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, primer viola de l’Orquestra Simfònica de Castelló, primer viola de la Universal Symphony Orchestra i membre de diferents grups cambrístics, compaginant aquesta tasca musical i docent amb la millora dels seus estudis musicals, a la vegada que cursa estudis de Doctorat en Música a la Universitat Politècnica de València, amb el  DEA de la qual ha obtingut la més alta qualificació al seu Treball d’Investigació.