Dr. Fernando Pascual

  • Departament: Corda
  • Assignatures que imparteix: Violí, Repertori Orquestral, Música de Cambra. Màster: Interpretació Instrumental a Solo, El Duo Instrumental.
  • Correu electrònic: f.pascualleon@iseacv.gva.es

Naix a València el 1988. Estudia a València i Madrid amb M. Kovarik, A. Shestiglazov, S. Fatkulin i I. Malinovski. Com a solista, és primer premi als concursos nacionals Ximén d’Urrea (L’Alcora) i Ruperto Chapí (Villena) i al Concurs Internacional «Jugend Musiziert» 2004 (Villingen-Schwenningen, Alemanya). Com a membre de diverses agrupacions de cambra, ha obtingut un Primer Premi al IV Concurs de Música de Cambra d’Alzira (2013) i un Segon Premi i Premi al Millor Intèrpret al XIII Concurs de Música de Cambra «Ecoparque de Trasmiera». Ha estat convidat a actuar a festivals com l’Internacional de Santander, Internacional de Música de Morella, Festival de Música de la Fundació Joan de Borbó (Segòvia) i Festival d’Estiu de Torreblanca (Castelló). Entre 2010 i 2017, ha treballat regularment en l’Orquestra de València i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. És Llicenciat en Filologia Alemanya per la Universitat de València, Màster en Música per la Universitat Politècnica de València i Doctor en Investigació en Humanitats, Arts i Educació per la Universidad de Castilla-la Mancha. En 2018 accedeix per oposició a al cos de catedràtics de Música i Arts Escèniques de la Junta d’Andalusia, amb la qualificació més alta de la seva promoció. Ha exercit la docència als conservatoris superiors de Màlaga i Granada. Des de 2021 ocupa una càtedra de violí al Conservatori Superior «Salvador Seguí» de Castelló.
Publicacions:
• Garnier, J.-F., Six Duo Concertans pour Hautbois et Violon, Op. 7. Pròleg i edició crítica. (Wegscheid: Kammermusikverlag, 2020)
• Schaffrath, C., Sei Duetti a Cembalo obligato e Violino o Flauto Traverso, Op. 1. Duetti I, III y V. Pròleg i edició crítica. (Wegscheid: Kammermusikverlag, 2020)
• Mattheson, J., El perfecto maestro de capilla. Estudio preliminar y traducción crítica. 2 vols. (València: EdictOràlia, 2021)