Dra. Ma Carmen Antequera

  • Departament: Corda
  • Especialitat: Violí
  • Correu electrònic: mc.antequeraantequ@iseacv.gva.es

Ma Carmen Antequera posseeix els títols superiors de violí i música de cambra, formada a València amb el catedràtic Juan Llinares obtingué el Premi d’Honor. Becada pel Ministeri de Cultura va ampliar els seus estudis a la Universitat de Wisconsin (USA) amb Vartan Manoogian, i posteriorment amb professors de l’Escola Superior de Música Reina Sofia com Sergei Fatkouline i Marta Gulyás. També en la seva formació va ser primordial la guia del prestigiós pianista i pedagog hongarès Ferenc Rados. Ha rebut consell en màster-classes d’altres mestres com Mauricio Fuks, José Luís García Asensio, M. Lubostky, Félix Ayo, A. León Ara, i Corrado Romano entre d’altres. És Doctora Cum Laude, per la Universitat de La Rioja (2015) defensant la seva tesis denominada “Catalogación sistemàtica y anàlisis de las técnicas extendidas del violín en los últimos treinta años del ámbito musical español” que s’ha convertit en un referent per a compositors/es i intèrprets de la música actual. https://dialnet.unirioja.es/servlet/tesis?codigo=45374

És una de les violinistes del panorama espanyol més compromeses amb la música d’actual, participant en moltes estrenes d’obres dels compositors vius més prestigiosos, tant espanyols com estrangers. Ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Música 2005 i amb el Premi Important concedit pel Diari Levante com a violí solista del Grup Instrumental de València, així mateix, també el Primer Premi al Concurs de Violí Martínez Báguena 9a edició, entre d’altres. La seva trajectòria abasta tots els àmbits, ofereix recitals nacionals i internacionals i ha gravat diversos CD. Ha col·laborat amb diferents orquestres espanyoles, destacant la primera temporada a d’Orquestra de la Comunitat Valenciana del Palau de les Arts sota la direcció de les prestigioses batutes de Lorin Maazel i Zubin Metha. També ha estat concertí de l´Orquestra Simfònica de València.

Per la seua amplia experiència pedagògica es convidada a realitzar cursos de violí, preparar trobades d’orquestres juvenils i formar part dels tribunals de sel.lecció. El 2002 va entrar a formar part del Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana havent exercit com a catedràtica de violí al Conservatori Superior de València des de 2004 a 2015. Actualment és catedràtica al Conservatori Superior de Castelló.