César Cano

  • Departament: Composició
  • Assignatura/es que impartix: Composició III-IV, Anàlisi III-IV, Contrapunt I-II
  • Correu electrònic: c.canoforrat@iseacv.gva.es
  • www.cesarcano.com
  • http://es.wikipedia.org/wiki/César_Cano

Naix a València en 1960. Cursa estudis de Composició, Piano i Adreça d’Orquestra en el Conservatori de la seva ciutat natal, obtenint les màximes qualificacions. Té el Diploma d’Estudis Avançats per la Universitat Politècnica de València. Professor de Composició i Instrumentació en el CSMV. Acadèmic de Nombre de la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Carlos. En 2011, l’IX Festival Internacional de Música Clàssica Contemporània de Lima (Perú) li dedica un homenatge, atorgant-li el Premi Antara per la seva “brillant trajectòria artística”. En 2015 és nomenat Director artístic del Festival Internacional de Música Contemporània ENSEMS de València.

Va ser director titular del Grup Contemporani de 1987 a 1990. Va obtenir el Premi València de Composició de Música de cambra, en les seves edicions de 1984 i 1986, el segon Premi del Concurs Nacional d’direcció d’Orquestra Manuel Palau en 1985. En 1990 li és concedit el Primer Premi Simfònic de l’III Concurs Internacional de Composició de la JONDE. Ha guanyat diversos concursos de composició coral. El seu ET DEUM aconsegueix el 2º Premi Simfònic-Coral de l’III Concurs Internacional de Composició de la JONDE en 1991. Va ser nomenat Compositor en residència de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana durant els anys 2001 i 2002.

A la fi de 2007, el Palau dels Arts Reina Sofia li va encarregar un PRELUDI FESTIU per a la inauguració del seu Auditori, obra que va estrenar Lorin Maazel al capdavant de l’Orquestra de la Comunitat Valenciana. En el 2012, Zubin Metha, dirigint a l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, estrena el seu CONCERT PER A ORQUESTRA Op. 73. El seu variat catàleg inclou més de 90 obres que han estat interpretades per tot el món. La seva discografia té fins ara amb més de 30 CDs, on es recullen algunes de les seves obres més representatives.