Rafael Aguado

  • Departament: Pedagogia musical
  • Assignatures que imparteix: Estètica i Història de la música
  • Correu electrònic: rafael.aguado.cebria@gmail.com

Obté el títol de Professor Superior de Clarinet al Conservatori Superior de música “Joaquín Rodrigo” de València.

Fruit del seu interés per completar una formació pedagògica global, obté el Certificat      d’Aptitud Pedagògica, el Grau de Mestre d’Educació Infantil i el Grau de Mestre             d’Educació Primària. Així mateix, realitza diferents cursos de formació com ara, el fonamentat en La Pedagogia musical Dalcroze (UV) i el de Didàctica de l’ensenyament instrumental i del llenguatge musical (CE). També realitza estudis d’Història i Ciències de la música a la Universitat de la Rioja i Estudis de Màster en Investigació Musical a la Universitat Internacional de la Rioja.

Com a instrumentista, realitza diferents cursos de perfeccionament amb els professors Juan Antonio Fenollar Sala, José Vicente Herrera i Alois Brandhofer a la Universität Mozarteum de Salzburg, entre altres. Col·labora en diferents ocasions amb l’Orquestra “Cervera Lloret” i amb la banda de docents de la Comunitat Valenciana.

La seua experiència professional comprén pràcticament totes les etapes del sistema educatiu perquè, ha exercit la docència en Col·legis públics d’Educació Primària, en Instituts d’Educació Secundària de la Generalitat Valenciana, als Centres Professionals de Música “José Serrano” i “Vicent Vera”, i als Conservatoris Superiors de Música de la Comunitat Valenciana (Conservatori Superior de música “Joaquín Rodrigo” de València i, actualment, al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló) com a professor d’Estètica i Història de la Música.