Jorge David Fanjul

  • Departament: Música Antiga, Música de Cambra i Orquestra
  • Assignatura que imparteix: Música de Cambra

Jorge David Fanjul Campos va obtindre el Títol Superior de Música en l’especialitat de Violoncel amb el professor Sr. David Apellániz en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo de València. Durant la seua formació va ser distingit amb el premi de millor expedient acadèmic i guanyador de concursos tant en modalitat individual com de música de cambra. En la seua trajectòria com a violoncel·lista ha rebut classes d’importants instrumentistes entre els quals es troben: María de Macedo, Miguel Jiménez, Gregory Walms, Marçal Cervera, Christophe Coin.

Des de 1994 Jorge D. Fanjul ha format part de diverses orquestres entre les quals destaca la Jove Orquestra Nacional d’Espanya i diverses formacions musicals de cambra, realitzant concerts com a integrant del Trio Maror i duo amb la pianista Carmen Mayo per Espanya i França. Ha realitzat gires per Àsia i per Europa amb la Jeunesses Musicals World Orchestra, com a primer violoncel, a més va ser integrant del quartet de corda de la mateixa des de la seua fundació.

De 2005 fins a 2009 ha treballat amb l’Orquestra i Cor Nacional d’Espanya.

Col·labora amb l’Orquestra de Cambra Reina Sofia on ha treballat amb solistes internacionalment reconeguts com Mischa Maisky o Yuri Bashmet, a més del Ensemble Madrid de Música Contemporània, el Grup Instrumental de València, Plural Ensemble, Orquestra de València i Orquestra de la Comunitat Valenciana.

És membre fundador del Trio Iturbi i de Plaerdemavida Ensemble amb qui ha realitzat gires pels Estats Units i el Japó.

Ha impartit classes en el Conservatori Superior de Castella-la Manxa, Conservatori Superior d’Alacant i Conservatori Superior de Música d’Aragó, com a professor de violoncel i repertori orquestral.

Actualment és professor de música de cambra en el Conservatori Superior de Música de Castelló.