Dr. Jose Luis Escrivà Córdoba

  • Departament: Composició
  • Assignatura/es que impartix: Tecnologia i Acústica, Tecnologies Aplicades
  • Correu electrònic: rioescriva@hotmail.com

Cursa els estudis de composició en el Conservatori Superior de Música de València, amb Andrés Valero-Castells. Paral·lelament realitza els estudis de Magisteri Musical en la Universitat de València, i més tard, els de Màster en Música Contemporània en la Universitat Politècnica de València. A títol personal contínua els seus estudis de composició amb Voro García, i seguint el seu consell, es trasllada a París per a completar la seva formació en el camp de la recerca i la composició assistida per ordinador, sota la tutela del compositor José Manuel López López. És així com ingressa en la Universitat de Paris 8 en qualitat de doctorant invitat, dins del Centre de Recherche Informatique et Crétion Musical. Posteriorment, en qualitat d’estudiant investigador, amplia els seus estudis de composició en el Conservatoire National Supérieur de Musique et Danse de Paris, sota la tutela de Stefano Gervasoni. L’any 2017 obté el títol de Doctor en Música per la Universitat Politècnica de València.

És guanyador del Premi Nacional de Música València Crea (2012) i del Concurs Internacional de Composició de Música de Cambra Salvador Seguí (2014). Igualment, se li va concedir la Beca de l’Institut Valencià de Cultura per al perfeccionament de joves músics (2017/2018), i en dues ocasions (2015 i 2108) la Beca per a l’Ampliació d’Estudis Internacionals de la Fundació Autor de la SGAE. Ha sigut resident del Col·legi d’Espanya en París i compositor resident del III Festival de Música d’Ares del Maestrat. És membre fundador del grup de compositors Somelgrup, dedicat a la creació, difusió i promoció de la música contemporània .

Ha rebut encàrrecs d’institucions com el Festival Ensems (IVC), ARIAM (ministeri de cultura i educació francès), Mostra Sonora de Sueca, Sueca-Sax, Concurs Internacional de Música de Cambra (CMCET), Projecte Pinazo, (entre altres). Igualment, la seva música ha estat interpretada per excel·lents formacions com l’Ensemble Multilatérale, Ensemble 2e2m, Ensemble Aleph, Ensemble Écoute, Divertimento Ensemble, Grup Enigma, Quintet Cuesta, Duo Dalí, Banda Municipal de València, Banda Municipal de la Corunya, etc.