José Miguel Martí Alcaide

  • Departament: Vent- Fusta
  • Assignatura que imparteix: Clarinet
  • Correu electrònic: marti_josalc@gva.es

Natural de Requena (València), inicia els seus estudis musicals amb Pedro Salinas a l’Escola de Música de la Societat Musical “Santa Cecilia” d’aquesta mateixa ciutat. Posteriorment obté el Títol Professional de Música al Conservatori “Mariano Pérez Sánchez” de Requena, amb el professor Miguel Castillo; així com el Títol Superior de Música en l’especialitat de Pedagogia del Clarinet al Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, amb el catedràtic José Cerveró. En aquesta etapa aconsegueix el Premi Fi de Grau Professional i finalitza els estudis superiors amb les qualificacions d’Excel·lent en Clarinet i Matrícula d’Honor en Música de Cambra. Seguidament, amplia els seus estudis a la Universitat de València, on obté el “Màster en Pedagogia i Interpretació Musical, 1ª Edició”, amb els professors José Vicente Herrera, Joan Enric Lluna y Harry Spaarnay, entre d’altres. Així mateix, poseeix el Títol Superior de Música en la especialitat Interpretació- Clarinet, pel Conservatori Superior “Joaquín Rodrigo” de València, i el títol de “Màster Universitari en Investigació i Interpretació Musical” per la Universitat Internacional de València (VIU).

De forma paral·lela a aquestos estudis, ha rebut classes de perfeccionament amb els professors Francisco Lara, Antonio Lapaz, Miguel Ángel Tamarit, Carles Riera, Reinhard Wieser, Béla Kovács, José Francisco Ferrer Del Real, Justo Sanz i Venancio Rius.

Ha sigut membre reserva de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana (JOGV) i de la Jove Orquestra Simfònica de Castelló (JOSC). També ha col·laborat amb l’Orquestra del Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, la “Master’s Symphony Orchestra”, l’Orquestra “Cervera Lloret”, l’Orquestra Simfònica de “La Artística” de Buñol, l’Orquestra Filarmònica de la Universitat de València i l’ Orquesta de Radiotelevisió Espanyola (RTVE).

Pel que fa a l’àmbit docent, ha sigut professor de Clarinet al Conservatori Professional de Música de Cartagena i al Conservatori de Música de Calahorra.

Actualment treballa com a professor de Clarinet al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló i, des de març de 2018, és professor d’augment en les especialitats de Clarinet i Requint de l’Orquestra de Radiotelevisió Espanyola (RTVE).