Víctor Cantos

  • Departament: Piano
  • Assignatura que imparteix: Repertori amb piano per a instruments

Nascut a Alacant en 1984. Comença els seus estudis a la seua ciutat natal i, a l’edat de 12 anys, guanya el primer premi en la tercera edició del Concurs de Piano, organitzat per l’Academia de Música Lucentum d’Alacant.
Continua els seus estudis al Conservatori d’Alacant “Guitarrista José Tomás” amb els pianistes i pedagogs Anabel Sáez y Ricardo Descalzo. Posteriorment continua els seus estudis al Conservatorio Superior de Murcia “Manuel Massotti Littel” i Conservatori Superior d’Alacant “Oscar Esplá” en la classe del professor i pianista Jesús Gómez, obtenint les més altes qualificacions en piano, música de cámara y armonía.
Realitza cursos complementaris de formació i de perfeccionament amb pianistes com Ana Guijarro, Luca Chiantore, Pilar Valero, Pascal Devoyon, Eric Heidsieck, música de cámara Devy Erlih, piano flamenco amb David Dorantes o improvisació i acompanyament amb Cristina Molina, així com la participació en el Courchevel MusicAlp Festival amb el profesor Patrick Zygmanowski, amb qui continuará els seus estudis de postgrau en la prestigiosa Ecole Normale de Musiqe “Alfred Cortot” de Paris durant dos anys.
Premiat en nombrosos concursos tant nacionals com internacionals, destacant Klaude Kahn en Paris, Arjau en Barcelona o Sociedad de Conciertos d’Alacant.
La seua labor com a concertista l’ha portat a fer concerts en nombroses ciutats com Alacant, Murcia, València, Barcelona, Toulouse, Paris o Milan. Del seu interés per la música contemporànea sorgeix la col·laboració amb l’Ensemble Écoutes, resident a la Cité Universitaire de Paris.
Interessat per la neurociència i les noves pedagogies realitza un màster en neuropsicología i educació. Actualment és doctorand per la Universitat de Múrcia.
Desenvolupa el seu perfil docent al Conservatori Superior de Música de Alacant com a professor d’improvisació i acompanyament seguint la metodología IEM. En l’actualitat és professor de repertori per a instruments al Conservatori de Castelló.