Dr. Albert Nieto López

  • Departament: piano
  • Assignatures que imparteix: Piano i Piano Contemporani
  • Correu electrònic: nieto_alb@gva.es

Formació

Títols superiors de Piano i de Música de Cambra al Conservatori de Barcelona. “Diploma Superior” al Conservatori d’Anvers sota la direcció del professor Gevers.

Ha rebut classes de Rosa Sabater, Ramon Coll, Albert Atenelle, Maria Curcio, i ha escoltat classes magistrals de Bashkirov, Badura-Skoda, Sebök, Sándor, Boris Berman, Lazar Berman, Ferenc Rados…

Experiència artística

Ha actuat amb nombroses orquestres, i al costat de Joan Enric Lluna, Jaime Martín, Asier Polo, Santiago Juan, Víctor Parra … Membre fundador del Trio Gerhard, ha gravat la integral per a corda amb piano de Gerhard, Montsalvatge i Granados. Ha actuat en prestigiosos festivals i ha estrenat més de 80 obres, destacant estrenes de Montsalvatge i de Juan Hidalgo.

Ha participat en 15 discos, gravant obres de Luis de Pablo, Guinjoan, Llácer Pla, Brotons (integral dels seus sonates per a instrument i piano), integrals per a piano d’Oliver i d’Anna Cazurra, i fins a 30 compositors més.

El seu recent CD de “Iberia” d’Albéniz, ha estat molt elogiada per la crítica (www.albertnieto.com).

Experiència docent

Catedràtic en els conservatoris de Vitòria, Castella-la Manxa, Alacant i Castelló. Imparteix cursos en centres per a la formació del professorat. Professor d’opositors a Musikeon i del Curs Internacional Vitòria Music. Ha estat convidat, entre molts altres, pel Conservatori Superior de París.

Els seus alumnes han estat premiats en nombrosos concursos: Maria Canals, Infanta Cristina, Ciutat d’Albacete, Ciutat de Sant Sebastià, Jean Françaix de Paris … Entre ells destaquen Alfonso Gómez (professor als conservatoris de Freiburg i Stuttgart) i Rubén Fernández Aguirre (destacat repertorista vocal).

Experiència investigadora

Autor dels llibres “La digitació pianística”, “Continguts de la tècnica pianística”, “El pedal de ressonància”, “La classe col·lectiva de piano” i “El gest expressiu del pianista”. Està pròxima la publicació de “Tecleando: reflexiones sobre el piano y el mundo del conservatorio “. Escriu articles per a les revistes Quodlibet, Música i Educació, Revista Musical Catalana i Le Piano. Autor d’una edició crítica i pedagògica d’Iberia d’Albéniz, acompanyada de la gravació d’algunes peces.

Guionista i presentador de la sèrie de 13 programes titulada “Tenim una cita”, basada en la “citació musical” i emesa a Ràdio Clàssica.

Doctor en Música, Excel·lent “cum laude”, per la UPV per la tesi “Llácer Pla. La seva obra pianística”.

www.albertnieto.com