Antonio Morant Albelda

  • Departament: Piano
  • Assignatures que imparteix: Repertori amb piano, Piano i orquestra, Piano
  • Correu electrònic: antoniomorantalbelda@gmail.com

Durant cinc anys, Antonio es forma a la Universitat de Música “Frederic Chopin” de Varsòvia (Polònia), amb el concertista Piotr Paleczny i la seua assistent Karolina Nadolska, realitzant els seus estudis de Màster i Postgrau. P. Paleczny, guardonat al prestigiós Concurs Chopin de Varsòvia i el qual va estar en contacte amb A. Rubinstein i W. Lutoslabski, ha influït altament en la personalitat artística d´Antonio.

Nascut a València en 1991, inicia els seus estudis musicals als sis anys sota la dirección de Jorge Blom-Dahl i, posteriorment, amb Carlos Apellániz i Juana Blanco. En 2013 finalitza els seus estudis superiors amb les més altes calificacions al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló, amb el concertista venecià Brenno Ambrosini, mentor d´Antonio des de llavors i qui ha seguit la seua formació directament fins el día de huí. En 2015 es gradua en Història y Ciències de la Música (Musicología) en la Universitat de La Rioja, y en 2018 finalitza els seus estudis de Pedagogia del Piano, així com Màster en Interpretació i Investigació per la Valencian International University (VIU). Des de 2016, exercix como professor de repertori amb piano en el Conservatori Superior de Música de Castelló, i en la actualitat imparteix, així mateix, piano i piano i orquestra.

Des de jove, ha participat en diversos cursos de perfeccionament musical de piano y rebut consells de professors de la talla de Joaquín Soriano, Oxana Yablonskaya, France Clidat, Eugen Indjic, Jorge Luís Prats, Igor Cognolato, Ludmil Angelov, Graham Jackson, Carles Marín, Claudio Martínez-Mehner, entre altres.

Ha participat en diversos festivals de música i realitzat nombrosos concerts i recitals, actuant en sales a Espanya, Itàlia, Alemanya, Polònia, Sèrbia, Holanda, entre altres. En l´àmbit de la música de cambra, destaquen les seues actuacions junt amb solistes internacionals, com el trompetista Sergei Nakariakov, el clarinetista Enrique Pérez o la pianista Ksenia Dyachenko.

Ha sigut guardonat en nombrosos concursos, com: Concurs de Piano “Maestro Serrano” (edicions X, XI, XIV, XVII, XX), Concurs Internacional Rotary-Rotarac (Palma de Mallorca), Concurs Internacional de Piano “Ars Nova” – premi “Paolo Spincich” (Trieste – Itàlia), Concurs d’Interpretació Musical L’Arjau (Barcelona), Concurs Internacional “Esteban Sanchez” (Càceres), Concurs Internacional de Piano “Alfred Schnittke” (Hamburg), entre altres. Algunes de les seues gravacions s´han pogut escoltar en F Ràdio València o en TV3. El compositor Juan Bautista Meseguer li va dedicar, en 2015, la seua tercera sonata per a piano.

http://www.facebook.com/antoniomorantalbeldapianist