Aida Velert

  • Departament: Piano
  • Assignatures que imparteix: Repertori amb piano per a instruments; El dúo instrumental (màster)
  • Correu electrònic: aidavelert@gmail.com

Aida Velert (Barcelona, 1989) es forma a l’Acadèmia Marshall amb Carlota Garriga. Ha participat en importants cursos internacionals de piano impartits a Braine-l’Alleud (Brussel·les) i a l’Escola Normal de Música de París, amb els professors Nelson Delle-Vigne i Antonio Galera. Ha rebut classes magistrals de Marta Zabaleta i Luis Fernando Pérez. Rep consells de Phillipe Entremont, Ramon Coll i Alicia de Larrocha.

Desenvolupa una intensa labor cambrística, en la qual ha obtingut el primer premi del VII Concurs de Música de Cambra de Mislata, el II Concurs de Música de Cambra per a Joves Intèrprets de la Molt Il·lustre Acadèmia de la Música Valenciana, el VI Concurs de Càmera Vila de Cox, el IV Concurs de Música de Cambra Ciutat d’Alzira i el IV Concurs Nacional de Música de Cambra de la Vall d’Uixó, i el segon premi del XIII Concurs de Música de Cambra Ecoparc de Trasmiera, a Cantàbria, gràcies al qual va ser convidada a actuar en el cicle «Marcs històrics» del 64é Festival Internacional de Santander.

Des de 2015 col·labora habitualment amb la soprano valenciana Belén Roig, amb la qual ha actuat en el 13é Festival de Música Espanyola de Cadis i amb qui està enregistrant el seu primer CD. Al maig de 2017 van ser premiades en el I Concurs de Cant Martín i Soler, a Polinyà (València), en el qual van obtindre el primer premi i el premi del públic. Recentment, han guanyat el segon premi en el IV Certamen de Lied i Cançó de Concert Fidela Campanya, a Albox (Almeria). Entre els seus pròxims projectes destaca el concert homenatge a Matilde Salvador, en el marc del centenari de la creació de la Reial Acadèmia de Belles Arts de València.

També és Diplomada en Magisteri per la Universitat de València. Llicenciada en Piano pel Conservatori Superior de Música de València, amb Adolfo Bueso, i Màster d’Interpretació Solista pel Centre Superior d’Ensenyament Musical Katarina Gurska, de Madrid, sota la tutela de Luís Fernando Pérez. Ha sigut pianista titular de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana i ha col·laborat amb l’Orfeó Universitari de València. Actualment és professora de Repertori amb Piano al Conservatori Superior de Música de Castelló.