Dra. Mònica Palerm Martínez

  • Departament: Pedagogia – Àrea Gestió Musical
  • Assignatura que imparteix: Gestió Musical
  • Correu electrònic: palerm_mon@gva.es

Mònica Palerm Martínez és Llicenciada en Dret per la Universitat de València. Al mateix temps, va cursar els estudis de Música en l’especialitat de Cant al Conservatori Professional de Música de València i a la Universität Mozarteum de Salzburg. Durant aquesta época va treballar al Cor de la Generalitat Valenciana i va participar en diferents produccions professionals com a soprano.

Posteriorment es va especialitzar a l’àmbit de la Gestió Cultural cursant el Màster en Gestió Cultural de la Universitat Carlos III de Madrid i treballant durant quatre anys al Centro Cultural de España en Bata (Guinea Equatorial), organisme depenent del Ministeri d’Afers Estrangers. Arran d’aquesta experiència, la seua vida professional es va centrar en la cooperació cultural, sector en el qual ha treballat en païssos tan diversos com Espanya, Malí, Paraguai, Guatemala, Níger, Panamà o Benin.

En l’àmbit de la cooperació al desenvolupament ha treballat com a docent en diferents màsters a la Universitat de València i a la VIU, ha segut Directora de la Fundación para la Cooperación con Benín i Coordinadora de la Plataforma de Cooperació de la Conselleria de Sanitat.

Actualment, a més del seu treball com a docent al Conservatori Superior de Música de Castelló, exerceix com a advocada especialitzada en Dret de la Cultura, en temes com assesoria laboral per a artistes, drets de propietat intel.lectual o contractes. En aquest àmbit, també ha participat com a docent en el Màster d’Interpretació Operística del Conservatori Superior de Música de València.