F. Javier Aloy Ramos

Llicenciat en Història per la Universitat de València. D.E.A. en Música per la U.P.V. Especialitzat en Etnomusicologia per la Universitat de València amb la direcció del Dr. R. Pelinski.

Format en Pedagogia musical, Història de la Música i Estètica de la Música en cursos realitzats a la Carnegie Mellon University de Pittsburg U.S.A.; Escola Superior de Música de Madrid; “Música i Mitjans Audiovisuals” amb el Dr. Hans C. Schmidt-Banse i Congrés Internacional d’Estètica de la Música de la Universitat de Salamanca, amb participació del Prof. Enrico Fubini, entre d’altres.

Coordinador del grup del treball “Història-Música” al CEFIRE de València. Col·laborador en l’organització de cursos de piano a diferents organismes públics, ha dirigit cicles de “Música i Cinema” al Conservatori Professional de Música de València i ha estat fundador del “I Open d’Estètica” al CSMV.

Ha impartit diversos cursos a la Universitat Politècnica de València amb títols com “Música i Art a l’Edat Mitjana”, “Reflexions al voltant de la música del s. XX”,  “Introducció a la història de la Simfonia” i “Taller d’Òpera”, així com diverses conferències sobre l’Estètica de la Música, en l’àmbit universitari. Col·laborador a Canal 9 TV en programes especialitzats en música. Ha presentat en streaming els concerts del VII i VIII Festival Internacional de Música de Cambra “Fundació MonteLeón”.

És coautor de diversos textos de Ciències Socials per a l’editorial Almadraba-Castellnou.

Dirigeix ​​i presenta des de 2005 el programa de ràdio “Cafè Clàssic”, de la UPV Ràdio, dedicat a la música clàssica i altres músiques.

Ha estat convidat pel Conservatorio di Musica “San Pietro a Majella” de Nàpols (Itàlia) per realitzar una mobilitat Erasmus.

Des de 2002 pertany al cos de professors de música i arts escèniques i des de 2015 al cos de catedràtics de música i arts escèniques, desenvolupant una dilatada trajectòria docent als Conservatoris Professional i Superior de Música de València.

http://www.upv.es/rtv/radio/cafe-classic

https://www.facebook.com/Café-Clàssic-121818877892403/