María José Martínez de Velasco

 

  • Departament: Música de Cámara y Orquesta
  • Assignatures que imparteix: Cant, Historia del Cant
  • Correu electrònic: mariavelascosoprano@gmail.com

(Amb nom artístic María Velasco, soprano)

Naix a València. Obté Menció Honorífica a “Grau Superior de Cant” amb Ana L. Chova. Posteriorment estudia a l’Escola Superior de Música “Reina Sofia” amb Alfredo Kraus, i més tard obté el “Diploma Superior d’Òpera” de l’HfM d’Hamburg amb J. Beckmann i W. Hagen. Prossegueix la seva formació vocal amb E. Lloris; R. De Andres; M. Zanetti, E. Obratsova… El 2015 obté el Màster de Musicoteràpia alternant la seva tasca concertística amb la docència.

Com a solista ha interpretat els papers principals de les òperes següents:

Arrieta: Marina; Barbieri: Pan y Toros i Dos pichones del Turia;

Bizet: Carmen Frasquita ; Donizetti: Don Pasquale, Rita, L´Elisir d´amore i Lucrezia Borgia; Humperdinck: Hänsel y Gretel; Menotti: La Médium; Moreno-Torroba: Luisa Fernanda; Mozart: Le nozze di Fígaro, Don Giovanni, La clemenza di Tito i La flauta Mágica; Padilla: La bien amada; Pergolesi: La serva Padrona; Puccini: Gianni Schicchi; Rossini: El barbero de Sevilla, L´occasione fa il ladro, L´italiana in Alguieri y La Cenerentola; Santos: L´adeu de Lucrecia; J. Strauss: Die Fledermaus; R. Strauss: Electra; Wagner: Siegfried; Wolf-Ferrari: Il Campiello.


En oratori i concert ha interpretat com a Soprano solista de les obres següents: Bach: Cantata nº: 51 “Jauchzet Gott in alle Landen”; Beethoven: Novena Sinfonía; Charpentier: Te Deum; Haydn: Nelson Messe; Die Jahreszeiten, Missa Brevis in F i Kleine Orgelmesse; Haendel: El Mesías; Mendelssohnn: II Sinfonía “Lobgesang”; Mozart: Réquiem; Vísperas de confesore; Misa de la Coronación, Exultate Jubilate i Misa Longa; Orff: Carmina Burana; Pergolesi: Stabat Mater; Snittke: Requiem; Schubert: Misa en Si-b; Schumann: Faust Szehne; Sprenger: Nachtgesang; Strawinsky: Les Noces; Torres: El Santo Rey Don Fernando. Així com nombrosos recitals de Lieder amb piano, duos en mezzosoprano i amb el „Calvariam trio“ interpretant el repertori romàntic per a veu, piano i clarinet.

Enregistraments:

La Bien amada de J. Padilla. Interpretant Felisa amb l’Orquesta de Valencia.

Misa en Do M KV 317 „Misa de la Coronación“ com a soprano solista en la Turiae Camerata.

Carles Santos Carles Santos ‎– L’Adéu De Lucrècia Borja Sello: Ars Harmonica 2001. Dirigida pel mateix Compositor.

El Santo Rey Don Fernando de Eduardo Torres en l’Orquesta de Cámara de la Comunidad Valenciana. Dir: B. Adam-Ferrero.

Ha cantat amb l’Orquesta i Banda Municipal de Valencia; Orquesta Castilla-León; Banda Municipal de Castelló; Orquesta Estatal Rusa; Orquesta de la Comunidad de Madrid; Sinfónica de Hamburgo; Göttingen Orchestra; Orquesta del Mediterráneo; etc…en nombrosos Auditoris d’Espanya i Alemanya.