José Songel

  • Departamento: Música de Cámara y Orquesta
  • Asignaturas que imparte: Música de Cámara
  • Correo electrónico: josesongel@gmail.com

 

En un ambient familiar, José Songel és introduït en la música de la mà del seu avi. Va estudiar piano en el Conservatori Professional de Música València amb Ignacio Millán. Continua la seua formació en la Escola Superior de Música de Catalunya amb el professor Rafael Salinas. Posteriorment estudia quatre anys en la Guildhall School of Music & Drama de Londres sota la direcció del pianista Peter Bithell, on obté els títols de Màster i Artist Diploma.

També ha rebut consells de mestres com Arcadi Volodos, Nino Kereselidze, Aquiles Delle Vigne, Claudio Martínez Mehner o Josu de Solaun. Àmplia la seua formació musical en direcció d’orquestra amb els professors Timothy Redmond i David Corkhill.

Ha rebut diversos premis, incloent el International Concerto Competition 2022 – Itàlia, el I Solinaria International Competition – Bulgària, el II Concurs de Piano Isaac Albéniz – España o el XXIII Concurs de Piano Mestre Josep Serrano – València.

Ha actuat en sales com Milton Court Concert Hall de Londres, la Gnessin Academy de Moscou, la Ciutat de la Música de Harbin (la Xina), L’Auditori de Barcelona o Palau de la Música de València. També ha participat en festivals com Bloomsbury Festival (el Regne Unit), Poros International Piano Academy (Grècia), Primavera Pianística (Bèlgica) o Piano Meeting Orense (Espanya).

Ha format part de diferents agrupacions de música de cambra. Durant el curs 2021-22 forma part del duo resident en Netherhall House Auditorium de Londres juntament amb el violinista Pietro Genova Gaia. Aquest projecte va obtindre el RCM Accelerate Award atorgat pel Royal College of Music.

En l’àmbit de la investigació, obté el Màster en Interpretació i Investigació Musical per la Universitat Internacional de València. Ha sigut professor del Conservatori Superior de Música de València i actualment imparteix Música de Cambra en el Conservatori Superior de Música de Castelló “Salvador Seguí”.