Javier Berbis

  • Departament: Música Antiga, Música de Cambra i Orquestra
  • Assignatura que imparteix: Música de Cambra
  • Correu electrònic: berbis_jav@gva.es

És titulat superior en flauta travessera l’any 2011 pel Conservatori Superior de música “Salvador Seguí” de Castelló on va estudiar amb flautistes de la talla de Juan Serrano, Fina Martínez, Rafael Cassasempere, Emilio Galante, Julien Beaudiment, Salvador Martínez i Magdalena Martínez, entre altres, continuant la seua formació participant en diversos cursos dirigits al perfeccionament en la interpretació musical amb flautistes com Sophie Cherrier i Sharon Bezaly. És màster en música per la Universitat Politècnica de València l’any 2017.

Destaca en la seua trajectòria musical la pràctica en la música de cambra i el seu compromís amb la creació contemporània i la música d’avantguarda que l’han conduit a estrenar des del 2008 una gran quantitat d’obres dirigides a la flauta travessera de compositors de distintes nacionalitats. Ha col·laborat en grups i ensembles de música contemporània com Art’s XXI o Nomos Grup en el Palau de la Música de València, i també en aules i masterclass de composició contemporània i electroacústica. Ha participat en diverses edicions del VIPA’s Festival en l’estrena d’obres de cambra i solista. Ha interpretat concerts per a flauta del repertori clàssic i barroc acompanyat per l’orquestra Joves Virtuosos de Moscou, tal com Stamitz, Vivaldi i Mozart. Ha sigut professor de música de cambra per a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana des de 2016 i professor de flauta travessera en el Conservatori Superior de Música “Manuel Massotti Littel” de Murcia en 2018-2019.

És autor d’articles i comunicacions sobre l’acústica de la flauta i investigacions des de les arts, com per exemple en el 49é Congrés Espanyol d’Acústica. Ha sigut convidat en la 5ª Convenció de l’Associació de Flautistes d’Espanya per a la divulgació de resultats i taller experimental.

En l’actualitat és professor de música de cambra al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló. Compagina l’activitat docent amb la pràctica investigadora. També, és flauta solista d’Ensemble d’Arts des de la seua creació en 2012, dedicant-se a l’estrena d’obres emmarcades en un llenguatge d’actualitat, així com la fusió de diferents disciplines artístiques i tecnologies per a les arts.