Teresa Alamá Izquierdo

  • Departament: Corda
  • Assignatures que imparteix: Violoncel i Repertori orquestral
  • Correu electrònic: tealiz@hotmail.com

Professora Superior de Violoncel pel CSM “Joaquín Rodrigo” de València, perfecciona posteriorment els seus estudis amb Álvaro Campos, Catedràtic de Violoncel del Conservatori Superior de Música de Còrdova.

Fundadora i component del Quartet de corda “València”, amb el qual ha realitzat concerts juntament amb l’Associació de Compositors Simfònics Valencians (COSICOVA) en la seu de la SGAE de València i en el Palau de la Música de València.

Màster en Interpretació i Recerca Musical per la VIU amb el professor Lluís Claret. Ha rebut consells de Rafael Ramos, Salvador Escrig, Suzana Stefanovic, Mariano García, Iagoba Fanlo, Arnau Tomás, Asier Polo, Ángel Luis Quintana, Christopher Vandespar, Manuel Santapau, José Enrique Bouché, Mijhai Dancila, Marçal Cervera, Félix Institutor, Damián Martínez, Daniel Grosgurin, Christian Floreja i Othmar Müller.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Nacional d’Espanya, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Orquestra de València, Banda Simfònica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao i Banda Municipal de València, sota la batuta de Jesús López Cobos, Josep Pons, Enrique García Asensio, Manuel Galduf, Pablo Sánchez Torrella, Rafael Sanz Espert, Antoni Ros Marbá, José Ramón Encinar, Cristóbal Halffter, Pedro Halffter, Tugan Sokiev, Josep Vicent, Carlos Kalmar, Friedemann Layer, Helmut Rilling i Yaron Traub entre uns altres. En l’escenari ha acompanyat a solistes de la talla de Mstislav Rostropovich, Juan Diego Flórez, Hillary Hann, Maria Joao Pires, Asier Polo, Pamela Nicholson, Keito Saito i Vasko Vassilev.

Component de “The World Orchestra” en 2013 dins del tour “UNITED IN MUSIC”.

Premi Fi de Grau Elemental de violoncel (1995), Premi Manuel Galduf per a violoncel com a millor alumne d’instrument de corda (1995), Esment d’Honor de Grau Mitjà de violoncel (1999), Primer Premi del Concurs Internacional de Joves Intèrprets “Ciutat de Llíria” (2005), Premie Acadèmia Tercer Mil·lenni 2005 en l’especialitat de Violoncel, atorgat per la “Molt Il·lustre Acadèmia Mundial de Ciències, Tecnologia, Educació i Humanitats”.

Ha exercit la seua labor docent en el CPM de Llíria, en el CSM “Joaquín Rodrigo” de València i en el CSM “Oscar Esplá” d’Alacant. Toca un violoncel “Nicolas Gilles” (Montpeller, 2004).