Guillem Ortega Rosell

  • Departament: Corda
  • Assignatura que imparteix: Violí
  • Correu electrònic: ortega_gui@gva.es

Nascut a Alzira, és Professor Superior de Violí (1999) i Música de Cambra (2000) pel Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València i Màster d’Interpretació i Investigació Musical (2018) per la VIU (Universitat Internacional de València). Posseeix el Mitjà de Valencià, CAP i Certificat de Capacitació. També es professor de violí nivell 3 de la metodologia Suzuki (2013) per l’ESA (European Suzuki Association) i posseeix el Grau Elemental de Piano.

Estudià al Conservatori “Mestre Vert” de Carcaixent on acabà el grau mitjà amb la professora Victoria Lorente. Cursà el Grau Superior amb Vicent Huerta a l’acadèmia “Duetto” de València. Després continuà la seua formació amb els professors Enrique Palomares i Agustín León Ara.

Ha realitzat classes de perfeccionament amb Félix Ayo, Miguel Ángel Gorrea, Victor Martín, José Luís García Asensio, Gerard Claret i Gjorgi Dimchevski i amb els professors Suzuki: Ana M. Sebastián, Claudio Forcada, Christophe Bossuat, Koen Rens, Akiko Ooi, Barbara Parham i Sergio Castro entre d’altres.

Ha realitzat diversos concerts com a solista en diferents orquestres, destacant el realitzat al Palau de la Música en Gener de 1996, les interpretacions de les “Quatre Estacions” de Vivaldi amb la “Orquestra de l’Auditori d’Alzira” i els realitzats al 2004 amb la “Orquestra de la Valldigna” interpretant la “Tzigane” de M. Ravel.

Ha sigut Concertí i membre de nombroses orquestres de la Comunitat Valenciana i col·laborador de la “Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia”. Ha realitzat diversos concerts de música de cambra i recitals i ha participat en la gravació de nombroses bandes sonores. També va participar entre els anys 2008 i 2009 a les representacions de “Els amors de Bastià i Bastiana” i “La màgia de l’elixir d’amor”, espectacles d’aproximació a l’òpera per a xiquets, fent de violí I i actor.

Des de 2001 ha sigut professor de Música de Cambra i Violí de nombrosos conservatoris de Conselleria, tant Professionals com Superiors. Des de 2016 és professor interí de violí amb funcions de Catedràtic al Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.