Dimas Moreno Montoro

  • Departament: Corda
  • Càrrec: Coordinador de Violoncel
  • Assignatura que impartix: Violoncel
  • Correu electrònic: dimasmorenomontoro@gmail.com

Natural de Montserrat i format com a violoncel·lista al conservatori de València i la Hogechool voor de Kunsten d’Utrecht a Holanda. Entre els seus mestres més influents destaquem Elías Arizcuren Jr, Jeroen den Herder, Lenian Benjamins i Ángel Luis Quintana.

Titulat Superior en Música de Cambra pel Conservatori Superior de València i Màster d’Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València.

Guardonat amb els primers premis del II Concurs Nacional de Joves Intèrprets de Xàtiva i del II Concurs de violoncel “Ciudad de Toledo”. Solista de l’Orquesta Filarmónica de Madrid i col·laborador de la Real Filharmonia de Galicia i de l’Orquesta Filarmónica de Las Palmas. Membre del trio Gregal Ensemble i membre fundador de Valencia Original Art, orquestra especialitzada en el repertori clàssic i romàntic amb instruments d’època.

La seua activitat professional es desenvolupa principalment en la docència. Convidat per nombrosos conservatoris del territori espanyol a impartir cursos de violoncel. Convidat per l’Agència de Cooperació Internacional del Ministeri d’Afers exteriors a impartir classes al Edward Said National Conservatory of Music de la Universitat de Birzeit (Palestina). Realitza regularment classes magistrals arreu d’Europa a conservatoris d’Itàlia, Alemanya, Grècia i Finlàndia. Ha estat professor del Conservatori Professional de Música de Guadalajara, del Conservatori Professional de Música de València, i Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, entre altres. Actualment ocupa la càtedra de violoncel del Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” de Castelló.