Dr. Carlos Fontcuberta Llavata

  • Departament: Composició
  • Assignatures que imparteix: Composició; Orquestració; Anàlisi; Composició per a Ensemble Contemporani; Música i Cinema; Conscienciació de l’Audició Musical (màster)
  • http://carlosfontcuberta.com

Titulat Superior en Música, especialitat de Composició, pel Conservatori superior de Música de València; Mestre especialista en Educació Musical, per la Universitat de València; Máster en Música per la Universitat Politècnica de València i Doctor en Música per la mateixa universitat amb Menció Internacional per la realització d’una estada doctoral al Conservatori Nacional de Música de París, on ha rebut clases de composició de Gérard Pesson. Ha ampliat estudis de composició al «Curso de Análisis y Composición de la Cátedra “Manuel de Falla” amb César Camarero, en les diverses edicions del «Seminario Permanente de Composición» de l’Institut Valencià de la Música amb M. Sotelo, José María Sánchez Verdú i A. Posadas, i en l’Atelier de Composition Acanthes 2011 amb Phillipe Hurel, Óscar Strasnoy i Unsuk Chin.

Actualment és professor del Departament de Composició del Conservatori Superior de Música «Salvador Seguí» de Castelló, i anteriorment al Conservatori Superior de Música de València i al Conservatori Professional de Cullera. Com a compositor, ha rebut encàrrecs de l’Institut Valencià de la Música, de CultuArts Generalitat Valenciana, de Radio France, de la Mostra Sonora de Sueca, del Festival Internacional “Residències” de Música de Cambra de Godella, etc., i ha sigut compositor resident de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana entre 2015 i 2016. Ha estrenat un total de vint-i-sis obres, entre las quals destaquen l’ópera Noches Blancas (Palau de les Arts), Liebestod (Teatre Romà de Sagunto), Hommages ramifiés (programa Création mondiale, Radio France), Après tout… (recital de guanyadors del XV Concurso Internacional de Piano José Iturbi al Palau de la música de València), Consummatum est (Auditorio 400, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid), De cinq à sept (per l’Ensemble l’Itinéraire, a l’Institut Cervantes de París), o Aquarelle (per la Orchestre Nationale de Lorraine, al festival ACANTHES a la Grande Salle de l’Arsenal de Metz).

Ha gravat un disc monogràfic, Noches blancas/Libestod, amb les obres composades per a la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, dirigida per Manuel Galduf. Algunes de les seues obres estan publicades per Piles, Rivera Editores i Henry Lemoine. Ha obtingut el Primer Premi «Xavier Montsalvatge» al XXII Premio Jóvenes Compositores Fundación Autor-CNDM 2011 per l’obra Preludio a Borís (In memoriam Modest Mussorgsky) y fou el guanyador de la convocatòria de la formació Plural Ensemble dirigida a joves compositors en 2011.