Adrián Garrido

• Departament: Composició
• Assignatura que imparteix: Tecnologia i acústica, Tecnologies Aplicades, Gravació i Producció Audiovisual
• Correu electrònic: agarridosax@gmail.com

• Web: www.adriangarridobelda.com

 

Inicia els seus estudis musicals de saxofon a l’Escola de música Lira Carcaixentina. Contínua els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de València obtenint en 2007 el Títol Superior de Música en l’especialitat de saxofon. Completa la seva formació com a saxofonista realitzant diversos cursos, postgrau i màster, destacant el postgrau de saxofon en el Conservatoire National de Région de Lyon (França) en 2008. En 2009 obté la titulació de Didàctica Musical de l’Instrument expedit per IFIDMA i el Certificat d’Aptitud Pedagògica per la Universitat Complutense de Madrid.
En 2011 comença els estudis superiors de composició i direcció d’orquestra i cor en el Conservatori Superior de Música de València, finalitzant totes dues titulacions superiors en el 2017. Segueix la seva formació musical realitzant diversos cursos relacionats amb la composició i direcció musical, destacant els WorkShops en Berklee Collage of Music i el Màster oficial en Composició Musical amb Noves Tecnologies en la Universitat Internacional de La Rioja (UNIR).
Com a compositor cal destacar el seu “Quartet per a Saxofons”, estrenada en el Diari Club Llevant (València). “Sonatina per a clarinets”, estrenada, gravada i editada pel Quartet de Clarinets Vert. “Messier 20”, obra estrenada per la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana durant el Taller sonor inclòs en el festival ENSEMS. “Divertimento i Lament”, estrenada en la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran de Madrid. Des de 2019 és membre actiu de l’associació de compositors de música per a audiovisual Musimagen.
Com a director, destacar les actuacions en qualitat de director convidat del Ensemble de Saxòfons del Conservatoire National de Lyon (França), la Orchestre de Chambre de Grenoble (França). Ha ocupat el càrrec com a director artístic i musical en la banda simfònica Va unir Musical d’Ondara i de l’orquestra de cordes Va unir Musical d’Alginet durant les temporades 2015-2017. En l’actualitat és director titular de la “Va unir Musical de Benimodo” i de la “Lira Carcaixentina S.M.R.”. Forma part del col·lectiu de professors de música i arts escèniques de la Conselleria de la Generalitat Valenciana en les especialitats de fonaments de composició, orquestra i tecnologia musical.
Ha rebut premis i distincions com, el Premi Extraordinari dels estudis Professionals, primer premi i premi AIE al millor interpreti instrumental en un concurs de Joves Talents, Segon Premi en el Concurs de Música de Cambra ciutat de l’Alcora, Primer Premi en el Concurs de Música de Cambra de Roquetas de Mar, Tercer Premi en el Concurs de Composició Música Jove, i Primer premi en el Certamen Internacional de Bandes de Música ciutat de Vila Dosbarrios com a director de la “Va unir Musical de Benimodo. Guanyador del 1° premi, premi especial del jurat i millor desfilada del “LXXIV Certamen Nacional de Bandes de Música Ciutat de Cullera” dirigint la banda simfònica Lira Carcaixentina S.M.R.